‘Tarsus beyazı’ ya açılıyor

Giriş Tarihi: 27.7.2016
‘Tarsus beyazı’ dünyaya açılıyor
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Tarsus beyazı üzümünün 'Mutasyon Islahı Yoluyla Geliştirilmesi ve Tane Dökümüne Dayanıklı Yeni Çeşitlerin Elde Edilmesi Projesi'nde önemli mesafeler katedildi. Tarsus Borsası ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteklediği 2015 yılında başlayan projede bir buçuk yılda gelinen nokta hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

DÜNYA MARKASI OLACAK
Tarsus beyazının kentin en önemli markalarından biri olduğunu belirten Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, "Tarsus beyazı, tanelenme sorunu nedeniyle nakliyeye dayanım açısından sıkıntılı bir çeşit ve bu nedenle ihracata uygun değildi. Bu sorunu çözmemiz halinde Tarsus ve yöresinde Tarsus beyazı üretim alanları genişleyecek ve bir markası olacaktır" dedi.
ARKADAŞINA GÖNDER
‘Tarsus beyazı’ dünyaya açılıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz