UNESCO mirası listesine girerek dünyaca tescillenen Gaziantep mutfak kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla "Dünya Gastronomi Şehri Gaziantep" çalıştayı düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) işbirliğiyle gerçekleşen çalıştaya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kültürel mirasın mirası geliştirecek olan kişinin yetişmiş insan gücü olduğunu söyledi.
GELECEĞE EMANET
Yörenin iddialı olan yemeklerine bakıldığında coğrafi avantajlar olduğunu vurgulayan Şahin, bunun sürdürülebilir hale getirilerek dünya pazarına açılması gerektiğinin altını çizdi. Şahin, "Bu toprağın bize verdiği mirası güçlü şekilde yarınlara, çocuklarımıza emanet ve miras olarak bırakmalıyız. Annelerimizin mutfağından gelen kokuyu yarınlara gönderemezsek yok olacak. Yok olup giden yalnızca mutfağımızın güzellikleri değil, kültürümüz ve geçmişimiz olacak" dedi. Gaziantep'in en büyük kültürel mirasa sahip olduğunu vurgulayan Şahin, "Bunu yarınlara taşıyabilen toplumlar istikametini belirleyecektir. Yarın her şey değiştiğinde dünya vatandaşlığı yükselen bir değer olduğunda, 5 antik kenti olan bir şehre insanlar akın ettiğinde kendimizi tanıtamazsak bizim eksikliğimiz olur. Bunu tek başına bir başkanın başarması da mümkün değil. Bugün buradan çıkan çıktılarla bizim yol haritamızı belirleyip, sizden aldığımız bilgilerle önümüze bakacağız" diye konuştu.