X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Özmen: Yatırıma devam
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Özmen: Yatırıma devam

  • Giriş Tarihi: 26.9.2016
Özmen: Yatırıma devam
Özmen: Yatırıma devam

li Özmen ailesinin kurduğu lisanslı hububat deposu faaliyete geçti. Özmen ailesi, restore edilen tarihi Hışva Han’ı da butik ve yöresel yemekler sunan restoran olarak işletecek

'in önde gelen sanayicilerin Erhan Özmen, 30 milyon liralık yatırımla Türkiye'nin en büyük özel lisanslı deposunu hizmete açtı. 55 bin ton kapasiteli silolarıyla bölgedeki ilk lisanslı depoyu hizmete sunan Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş., bölgedeki ürünlerin elektronik ürün senetleriyle ülkenin her tarafında nakliyat sorunu olmadan satılmasını sağlıyor.

EL DEĞMEDEN
Özmen Hububat Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, 20 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen lisanslı depoların 55 bin ton hububat depolama kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "Ürünlere, depolara gelişinde yapılan analiz sonucunda lisans verilecek. Üretici, tüccar veya sanayici ürün getirebilecek. Bizden alacağı lisans belgesi ile ürününü istediği yerde satabilecek. Ürünler depolara el değmeden taşınacak" dedi. Sistemin hayata geçmesi için büyük çabalar sarf eden Özmen, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken ürün ve insan sağlığı açısından sağladığı faydalara da çekti. Erhan Özmen, "Ülkemizde ürünlerin önemli bir kısmı binaların veya evlerin altında kötü koşullarda saklanıyor. Modern depolarda saklanan ürünlerin kalitesi bozulmadığı gibi hijyen açısından da büyük fayda sağlanıyor" diye konuştu.

TURİZME KAZANDIRILDI
Sanayiciliğin yanı sıra hizmet sektörüne da adım atan Özmen ailesi, bir süre önce restorasyon projesi nedeniyle Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 15. Yıl Özel Ödülü'ne layık görülen tarihi Hışva Han'ı da butik ve yöresel restoran olarak işletecek. 10 odalı butik otel ile restoranda kullanılan ürünlerin tamamı Gaziantepli ustalar tarafından yöresel malzemeler kullanılarak imal edildi.

YÖRESEL YEMEKLER
Ünlü şeflerin de görev aldığı restoranda taş fırın ve aylık olarak değişen yöresel yemek menüleri yer alıyor. Restorasyon projesiyle kurtarılan tarihi handa bulunan su livasları ve susamhane de özel bir koruma sistemiyle gelen ziyaretçilerin hizmetine sunulurken, Gaziantep Kalesi'nin yanı başında yer alan tarihi han, Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı gibi tarihi mekanlara olan yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Hışva Han'ın yeni yüzü ile tanışanlar, işletmeci Özmen ailesini kutluyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.