X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Gaziantep bakırıyla dünyaya açılıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

bakırıyla dünyaya açılıyor

  • Giriş Tarihi: 12.10.2016
Gaziantep bakırıyla dünyaya açılıyor
Gaziantep bakırıyla dünyaya açılıyor

Tarihi yerleri ve tescilli mutfağıyla dünyada marka şehir haline gelen , bakır işlemeciliğiyle de adından söz ettiriyor

Bakır işlemeciliğinin Anavatanı olarak nitelendirilen yüzlerce yıllık ustalığını dünyayla paylaşıyor. 'ye 2011 yılından beri bakır işleme eğitimi veren Gaziantepli ustalar bu kez de Almanya ve Japonya ile iş birliğine hazırlanıyor. Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal , "Bakırcılık eğitimleriyle birlikte dünyaya Türk kültürünü de öğretiyoruz" dedi.

ALMANYA VE JAPONYA
Bakır işleme ve sedef kaplamalarının dünyadaki en iyi örneklerinin Gaziantep'te olduğunu söyleyen Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, "Asırlardan beri süregelen bir tecrübeyle bakırlarımızı işliyoruz. Diğer ülkeler de bizim deneyimlerimizden faydalanmak istiyor. Geçen yıllarda ABD'de bakır işlemenin inciliklerini teorik ve pratik olarak paylaştık. Almanya ve Japonya da bakır işlemeciliğinin incelikleri hakkında bilgilenmek istiyor" dedi.

ABD'DE TÜRK BAYRAĞI
Bakır işlemelerinde Osmanlı ve Selçuklu dönemi motiflerinin ağırlıklı olarak işlendiğine vurgu yapan Başkan Açık, "Eğitim vermeye gittiğimiz ülkeler bizim kültürümüzü öğreniyorlar. Kendimizi tanıtma fırsatımız oluyor ve karşılıklı kültür alışverişinde bulunuyoruz. ABD'de bir üniversite Türk El Sanatları diye bir bina yaptırdı. Orada bizim bayrağımız dalgalanıyor" diye konuştu.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI
Bakır işlemecilik mesleğini yaşatmak için ellerinden gelen tüm özveriyi gösterdiklerini belirten Başkan Celal Açık, "Mesleğimize kalifiye eleman kazandırmak için eğitim çalışmalarımızı her geçen gün arttırıyoruz. İŞKUR Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaparak vatandaşlarımıza eğitim veriyoruz. Eğitim çalışmalarımız sonucunda birçok gencimizi mesleğe kazandırdık" dedi.