Adana'da 1990 yılında Ahmet Altunkaynak'ın kuruculuğu ile hizmet vermeye başlayan, daha sonra ise oğlu Aziz Altunkaynak'ın işletme sahipliği yaptığı Atabey İskender, döneri Adanalılara sevdirmeyi başardı. Atabey İskender, 26 yıldır kaliteden ödün vermeyen, yenilikçi, etinden tereyağına kadar her şeyin özel olarak hazırlandığı bir adres olarak dikkat çekiyor.
BURSA VE TRABZON'DAN
Aziz Altunkaynak, kebap şehri Adana'ya iskenderi sevdirmenin çok zor olduğunu belirtirken, Atabey İskender'in bu istikrarını, belli bir kalite ve fiyat dengesine bağlıyor. Altunkaynak, iskenderin sadece etten ibaret olmadığını dile getirirken, yoğurdunu Bursa'dan özel tava yoğurdu, tereyağını ise Trabzon'dan özel olarak getirdiklerini ve ancak bu şekilde Bursa İskender'inin ortaya çıktığını belirtiyor.
AĞIZDA DAĞILMALI
Artık birçok yerde hazır dönerlerin İskender olarak servis edildiğini belirten Aziz Altunkaynak "İskender dönerde, dana bonfile ve kuzu kaburgasını özel terbiyeleyip, 24 saat dinlendirerek servis ediyoruz. Bu sunumda yediğiniz etler ağızda kurabiye gibi dağılmalıdır. Çukurova Belediyesi'nin sağlığa uygun ve güvenilir gıda satan iş yerlerine verdiği Çağdaş İşletme Projesi belgesine sahip Atabey İskender'de bu lezzeti tatmanızı öneriyoruz" dedi.