Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Dr. Asım Güzelbey, yurt dışında Gaziantep'in kültür elçisi gibi çalışıyor. Kültürel çalışmalarını sürdüren Güzelbey, Estonya'nın başkenti Tallinn'de Gaziantep mutfağını uygulamalı olarak tanıttı. Güzelbey'in kendi elleriyle yaptığı, Alinazik, mantarlı bulgur pilavı, simit kebabı ve diğer Gaziantep yemekler büyük ilgi gördü.
'TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ'
Son yapılan yerel seçimlerde aday olmadıktan sonra ağırlıklı olarak yurtdışında yaşayan Asım Güzelbey, Kanada'dan sonra sık sık gittiği Estonya'nın başkenti Tallinn'de Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin evsahipliğinde yapılan tanıtım çalışmalarına katıldı. Güzelbey 'Türk Mutfak Kültürü' adlı program kapsamında bir okulda, gurmeler ve öğrencilerin huzurunda Gaziantep yemekleri yaptı. Mutfakta hünerlerini sergileyen Güzelbey'in yaptığı alinazik, mantarlı bulgur pilavı, simit kebabı, unutbeni, fırında patates, sumaklı soğan salatası, ezme salata, tabbula, bademli tahin helvası, tarhana eritmesi ile fıstık ve peynirli irmik helvası büyük ilgi gördü. Etkinlikte davetlilere Gaziantep'ten getirilen baklava da ikram edildi. Güzelbey, önümüzdeki ay yeni bir program yapacak.
YEMEK YAPMAYI SEVİYOR
Türkiye'nin Estonya Büyükelçisi Hayriye Kumaşçıoğlu, milletvekilleri, THY Estonya Genel Müdürü Erkan İnce, gurmeler ile üniversitenin Gastronomi bölümü öğrenci ve hocaları ile gazetecilerin katıldığı programın çok eğlenceli geçtiğini söyleyen Asım Güzelbey, gençliğinde çok yemek yaptığını, yemeklerin büyük kısmını annesinden öğrendiği Gaziantep yemeklerini yapmayı çok sevdiğini söyledi.