X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Anamur muzunun zahmetli yolculuğu
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Anamur muzunun zahmetli yolculuğu

  • Giriş Tarihi: 15.11.2016
Anamur muzunun zahmetli yolculuğu
Anamur muzunun zahmetli yolculuğu

İthal muz karşısında varlığını sürdürmeye çalışan Anamur muzu, bin bir güçlükle hasat edildikten sonra Türkiye’nin değişik illerine gönderiliyor

Türkiye'nin en önemli muz üretim yeri olan Mersin'in tropikal iklime uygun ilçesi Anamur'da, bazen açık alanda, bazense de seralarda büyük zorluklarla yetiştirilen 'Anamur muzu', zahmetli bir yolculuğun ardından tezgahlardaki yerini alıyor. Tüketiciler tarafından, kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok aranan ve marka haline gelen Anamur muzu, ilçede çiftçilerin en önemli geçim kaynağının başında yer alıyor. Meyvenin iyi yetişmesi için yüksek nem oranlarına göre hazırlanan seraların 50 dereceyi bulan sıcaklıklarında çalışan işçiler, ağaçlara zarar vermemek için büyük bir özenle olgunlaşan muzları dallarından ayırıyor. Kamyonlara yüklenen muzların sonraki durağı, ilçedeki sarartma depoları oluyor. Burada çok sayıda işçi tarafından çiçekleri temizlenen muzlar, önce kalitelerine göre ayrılıyor, sonrasında da yıkama havuzundan geçirilip, sandıklara özenle yerleştiriliyor. Özel depolarda 2-3 gün sararması için bekletilen muzlar, sofraları tatlandırmak için Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.