Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Gaziantep keşke bir kebap kenti olabilse

Giriş Tarihi: 18.5.2017
Gaziantep keşke bir kebap kenti olabilse

Sahan Restoranları işletmecisi ve yazar Tahir Tekin Öztan, Gaziantep Kitap Fuarında “Kebap Kültürü ve Uluslararası Açılımı” konulu bir söyleşi yaptı

Türk ve Gaziantep mutfağının ulusal ve uluslararası platformlardaki en başarılı temsilcilerinden biri olan Tahir Tekin Öztan, kebabın tarihini anlattıktan sonra, "Kebap binlerce yıldır insanların bildiği ve yediği tek yemektir. Tarih öncesi dönemlerde avcılıkla geçimini sağlayan insanların ateşin keşfedilmesinin ardından vurdukları av hayvanlarının etini pişirmesiyle birlikte kebap yemek olarak insanlık hayatına girmiştir. Ateşin insan hayatına girmesiyle bir paralellik gösteren kebap o dönemlerden sonra günümüze farklı uygulamalarla gelmiştir" dedi.

ATEŞTE PİŞEN ET
Öztan, kebapla ilgili yayınların akademik çalışmaların ve yayınların artmasını çok önemsediğini belirttikten sonra, Okan Üniversitesi'nde kebap bölümünün açılacağının müjdesini verdi. Kebabın tanımının, "Ateşte pişen et" olarak yapıldığını belirten Tahir Tekin Öztan, ateşin bulunması ile birlikte kebabın da icat edildiğini söyledi. İlk insanların kebap sayesinde sosyalleştiğini de öne süren Öztan, şöyle devam etti:

KEBAP GAZİANTEP'İN
"İlk insanlardan bu yana kebap var. İnsanlar daha konuşmayı bilmedikleri bir dönemde kebabı biliyordu. Ateşin keşfinin ardından ilk insanların ateşin etrafında toplanıp ısınması, yemek yemesi ve özellikle eti ateşte pişirerek yemeye başlaması sosyalleşmeyi hızlandırmıştır. Kebap hâlâ bir sosyalleşme aracıdır. Kebabı en iyi kimler yapıyor? Tartışmasız Türkler. Türkiye'de kebabı en iyi kim yapar? Elbette Gaziantepliler. Başka yok. Kebap Gaziantep'indir."
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Gaziantep keşke bir kebap kenti olabilse
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz