Gaziantepli ev kadınlarının yöresel gıdaları üretip satışa sunacakları Gaziantep Zahireleri Evi, Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit ve Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından hizmete açtı. Cevizli sucuk yapımı için kurulan kazanın başına yaşlı kadınlarla birlikte geçen Şahin ve Ümit, üzüm suyunun kaynatılmasının ardından ipe dizilerek hazırlanan cevizleri kazana batırarak sucuk yaptı. Gaziantep mutfağının dünyaca tescillenmiş önemli bir mutfak olduğunu söyleyen Başkan Şahin, "Ninelerimiz, dedelerimiz bu kazanda kaynatılan şireden sucuk, bastık yaparak sağlıklı yaşıyorlardı. Bu evde geleneksel ürünlerimizi ürettirip Mutfak Sanatları Merkezi'nde kullanacağız. Fazlasını da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.