X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Keçi Sütünün Şifası Yöresel Ürünler Festivalinde
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Keçi Sütünün Şifası Yöresel Ürünler Festivalinde

  • Giriş Tarihi: 21.3.2015 16:38 Güncelleme Tarihi: 21.3.2015 21:50
TÜRKİYE’NİN YEREL TATLARINI BİR ARAYA GETİREBİLMEK İÇİN DÜZENLENEN 'YÖRESEL LEZZETLER FESTİVALİ'NDE, BU YIL KEÇİ SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.
Keçi Sütünün Şifası Yöresel Ürünler Festivalinde

Türkiye’nin yerel tatlarını bir araya getirebilmek için düzenlenen ’Yöresel Lezzetler Festivali’nde, bu yıl keçi sütü ve ürünleri yoğun ilgi görüyor.
Anadolu’nun binlerce yıllık şifa kaynağı keçi sütü ve mamullerini Türkiye ile buluşturan Kecheese’in, Kipa’nın yerel ürün ve tedarikçilere destek vermek için düzenlediği ’Yöresel Tatlar Festivali’nde gerçekleştirdiği özel tadımları büyük ilgi görüyor. 20 Mart-3 Nisan arasında Balçova ve Çiğli mağazalarında gerçekleştirilecek olan etkinliğe, süt ve tüm peynir ürünleriyle katılan Kecheese, Kızartmalık keçi peynirinden ürettiği peynir döneri ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.
Kızartmalık keçi peynirinden yapılan dönerin sunumunu gerçekleştiren Türer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, keçi sütünden üretilen peynir dönerinin lezzet ve sağlığı ile tartışılmaz olduğunu söyledi. Saanen cinsi keçilerden elde edilen saf sütle yapılan peynirin, gerekli bekleme süresini doldurduktan sonra tüketici ile buluştuğunu kaydeden Türer, kızartmalık peynirin fast-food ürünlerine sağlıklı bir alternatif olacağını ifade etti. Keçi sütünün özel bir işlemden geçirilmesinin ardından peynir döneri yapmanın mümkün olduğunu belirten Türer, "İnek ya da koyun sütüyle peynir döneri yapmak mümkün değil. Peynir dönerinin sırrı sırrı keçi sütünde. Yine aynı şekilde kızartmalık ve mangallık peynirinde de peynirin mangalda ve tavada bozulmadan, erimeden korunmasının en büyük özelliği keçi sütünden imal ediliyor olması" dedi.
KEÇİ SÜTÜ YOK SATIYOR
Anne sütüne en yakın yüksek besin değerine sahip, bebek ve yaşlılar için sindirim kolaylığı, yağ yakıcı özelliği nedeniyle revaçta olan keçi sütü üretiminin ıslah edilmiş ırklarla birlikte giderek yükseldiğini ifade eden Özer Türer, bilimsel araştırmalara göre bu süt türünün sindiriminin kolay olması, zengin aroması, anne sütüne yakın besin değerini taşıması ve yağ yakıcı özelliğinin olması nedeniyle iç pazarda da tüketiminin arttığına işaret etti.
Son 10 yılda süt üretiminin hemen hemen ikiye katlandığına dikkat çeken Türer, "Süt keçiciliğinin daha da artmasını istiyoruz. Türkiye’deki süt miktarı artmasına rağmen yine de yeterli değil. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da keçi sütü talep edilen bir süt. Keçi sütü vücuda alındığında asidik olmadığından yağ yapmıyor ve kilo aldırmıyor. Koyun ve keçi sütü alkali beslenme ve diyetlerin temel taşı niteliğinde" şeklinde konuşu