Rezene tohumu (Rezene): Çalışmalar rezene tohumunun sütü arttırdığını göstermiştir. Bazı doktorlar rezene tohumlarının bebekte kolik önleyen bir besin olduğunu söyler. C Vitamini açısından zengindir. Bunun yanı sıra ağızda ferahlatıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır. Rezene tohumları sebzelere, pilavlara ve tatlılara ilave edilebilir. Rezene çayı ve rezene suyu da annelere içirilebilir.
Sarımsak: Birçok iyileştirici yararlarının yanında anne sütünü arttırıcı özelliği de söylenir. Yapılan çalışmalar, sarımsak yiyen annelerin bebeklerinin daha uzun süre anne sütü içtiklerini ve sütün tadını beğendiklerini göstermektedir. Sarımsak tek başına yenebileceği gibi, yemeklerinize de koyabilirsiniz. "Sarımsak sütü" eski zamanlarda emziren annelere verilen geleneksel bir içecektir.
Kimyon Çekirdeği: Kimyon çekirdeğinin sütü artırıcı olmasının yanında hazmı kolaylaştıran, kabızlığa iyi gelen, mide yanması ve şişkinlik için rahatlatıcı bir baharat olduğu söylenir. Ayrıca demir kaynağıdır. Hint yemeklerinde bolca kullanılır. Yemeklere koyabilir, suyunu içebilirsiniz.
Çörek Otu: Çörek otu zengin kalsiyum deposudur ve süt üretimini arttırdığına inanılır. Bakır gibi çok fazla diğer yararlı besinler de içerir. Yemeklere ilave edebilir, tek başına da yiyebilirsiniz.
Dereotu: Dereotu demir, magnezyum ve kalsiyum kaynağıdır. Süt artırıcı etkisi olduğuna inanılır. Uykusuzluğa ve hazımsızlığa iyi gelir. İdrar söktürücü olduğu için çok fazla tüketilmemelidir. Yemeklerde kullanabilir ve salata olarak tüketebilirsiniz. Çay olarak da içebilirsiniz.
Yeşil ve kabak ailesinden sebzeler: Kabak ailesinden olan sebzeler anne sütünü arttırırlar. Hem besin değeri yüksek hem de sindirimi kolay gıdalardır. Bezelye, ıspanak, kuşkonmaz gibi yeşil sebzeler zengin vitamin ve mineral kaynağıdır. Süt salgılamasını artırıcı hormon üretmenize yardımcı olurlar.
Bakliyat ve mercimek: Bakliyat ve özellikle de kırmızı mercimek hem sütü arttırır, hem de demir ve lif bakımından zengindir. Düdüklü tencerede kısa sürede baharatlarla birlikte pişirebilirsiniz.
Kırmızı sebzeler: Havuç, tatlı patates ve pancar, süt yapmaya yarayan karotin açısından zengin olan besinlere iyi birer örnektir. Pancar ve tatlı patates hem demir açısından zengin hem de karaciğere faydalıdır. Havucun sütü arttırdığı bilinir.
Fındık, kuruyemiş ve kurutulmuş meyveler: Badem ve kajunun süt üretimini arttırdığı söylenir. Hem atıştırmalık olarak her zaman kolayca bulabilir yanınızda taşıyabilirsiniz.
Yulaf ve yulaf lapası: Yulaf, demir, kalsiyum ve lif açısından çok zengindir ve emziren anneler arasında kullanımı çok yaygındır.
Yağ ve tereyağı: Bazı yağlar ve tereyağı sağlıklıdır. Zeytinyağı, susamyağı, gibi sağlıklı yağların süt üretimini arttırdığı söylenmektedir. Tereyağı fazla enerji verir, o yüzden çok dikkatli tüketmekte fayda var.