''KIŞIN ARTAN BESLENME İSTEĞİ KİLO ALDIRIYOR''
Medicana Sivas Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Sema Akkaya Demir, vücudun yağ dengesini koruma isteğiyle birlikte kışın insanların karbonhidrat içeren şerbetli tatlı, şekerli yiyecek ve hamur işlerine yönelimlerinin arttığını, bu durumun kilo sorununa yol açtığını ifade etti. Kış soğukları, kapalı ortamlarda fazla vakit geçirilmesi ile birlikte grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok enfeksiyon hastalıklarının görüldüğüne dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Sema Akkaya Demir, mevsiminde bol meyve ve sebze tüketilmesini, yeterli miktarda mineral ve vitamin alınmasını A, E ve C vitamini açısından zengin besinlerle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini önerdi. Bu vitaminleri içeren kabak, lahana, brokoli, pazı, havuç, karnabahar, maydanoz, portakal, mandalina, elma, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler, günde 10-15 adet çiğ fındık ya da çiğ badem, 2-3 ceviz gibi besinler tüketilmesini tavsiye etti. Ayrıca kış aylarında güneşten faydalanma oranı düştüğü için D vitamini takviyesinin önemli olduğuna bu sebeple balık tüketiminin önemli olduğuna dikkat çekti. İmkan dahilinde haftada en az 2 gün balık tüketilmesinin doğru olacağını belirtti.