X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Karsambaç tatlısı nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

tatlısı nasıl yapılır?

  • Giriş Tarihi: 31.12.2015 10:07
Karsambaç tatlısı nasıl yapılır?
Karsambaç tatlısı nasıl yapılır?

, rendelenmiş buz veya temiz karın üzerine tatlı bir şurup ekilerek hazırlanan bir tatlıdır. Güney illerinde rastlanan bir tatlıdır. Yayla kültürü olan bölgelerde rastlanır.

Malzemeler

1 kase temiz kar (temiz kar bulunmadığı zaman soğutucuda dondurulmuş sade dondurma kullanılabilir)

20 ml bal

Gül şurubu

Su

Yapılışı

Temiz Karı (veya dondurma) bir kasenin içine doldurun ve bir çorba kaşığı ile iyice karıştırın daha sonra bal ile suyu karıştırarak orta kıvamlı bir şerbet oluşturun ve bu şerbeti karın üzerine gezdirip kaşıkla iyice karın içine yedirin. İsteğe göre bal şerbeti yerine gül şurubuda kullanılabilir. Mersin yöresinde özellikle sıcak yaz aylarında sıkça tüketilen bu serinletici tatlı o bölgenin en çok tercih edilen tatlılarındandır. Hazır satanlar karı kalıp olarak aldıklarından kaselere aktarmak için özel bir alet ile rendelerler.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.