X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kestaneli hindi yemeği tarifi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kestaneli hindi yemeği tarifi

  • Giriş Tarihi: 31.12.2015 10:14
Kestaneli hindi yemeği tarifi
Kestaneli hindi yemeği tarifi

Kestaneli Hindi

Malzemeler:


1 bütün hindi göğüs fileto

100 gr lor peyniri

50 gr rendelenmiş parmesan peyniri

2 dilim ekmek içi

1 yumurta

300 gr kavrulmuş kestane

3 diş sarmısak

2 dal taze adaçayı

2 yemek kaşığı domates püresi

1 ceviz büyüklüğünde margarin

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz - Karabiber - Mutfak ipi

Malzemeler: 1 adet kabak, 1 adet havuç, 1 adet domates, 200 gr taze fasulye, Taze kekik, Deniz tuzu, Karabiber, Nar ekşisi, Zeytinyağı, Keçi peyniri, Süzme bal

Kestaneli Hindi Hazırlanışı

Kestaneli hindi: Fırını 200 dereceye ayarlayın. Hindi göğüs filetoyu bir et dövücüyle inceltin. üzerine zeytinyağı asürüp tuz ve karabiber serpin.
ını tavaya alıp eritin. Adaçayı, dilimlenmiş sarmısakları ve kavrulmuş kestaneleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Tavayı ocaktan alıp harcı ılındırın. Ekmek içi, lor peyniri, parmesan peyniri, yumurta, tuz ve karabiberi büyük bir kaseye alın. Kestaneli harcı ekleyip karıştırın. Hindi filetonun üzerine yayın. Eti rulo şeklinde sarın ve mutfak ipiyle açılmayacak şekilde bağlayın. Etin üzerine zeytinyağı sürün. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip rulo hindi etini üzerine yerleştirin. Domates püresini biraz zeytinyağı ve su ile inceltip etin üzerine gezdirin. üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırın ısısını 180 dereceye indirip üzerindeki folyoyu alın ve 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.Kestaneli hindi artık hazır, afiyet olsun.





kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.