X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Salatalarla gelen şifa
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Salatalarla gelen şifa

  • Giriş Tarihi: 1.3.2016 16:21
Salatalarla gelen şifa
Salatalarla gelen şifa

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, doğru besinlerle hazırlanan salataların sağlık açısından faydalarının saymakla bitmediğini belirtti.

Pancar, A, B, C ve P vitaminleri yönünden zengindir... Serinletici, iştah açıcı, besleyicidir. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko, manganez ve şeker bulunur. Kırmızı pancar alyuvarların oluşmasında rol oynar. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Pancar kanseri önlemede bağlantılı olduğunu antioksidanlar bakımından zengindir. Lif mükemmel bir kaynak, pancar kandaki kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır. Ayrıca soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır.

Örnek Salata;

Pancar çiğ olarak yenebilir, pişmiş olarak da. İnce düz salata içine rendelenmiş veya sirke ile marine edilmişini deneyin.
3 bütün pişmiş pancar, iki yemek kaşığı (yemek kaşığı) tahin, bir avuç haşlanmış nohut, yarım limon ve iki yemek kaşığı sızma zeytinyağı.Ceviz ile süsleyin.Yanında da çavdar ekmeği tüketilebilir.

MARUL SALATASI

Marul bayanlar için de oldukça faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Kemik erimesi ve romatizma için de faydalıdır. Marul çabuk bozulan bir sebze olduğu için, hemen tüketmek gerekir. Marulun suyu cilt besleyici özelliğe sahiptir. Sivilce ve akne oluşumunu engeller. İştahsızlığa birebir! İştah açıcı özelliğiyle zayıf insanlar tarafından tüketilmesi uygundur. Ayrıca çok iyi bir idrar söktürücü olan marul, kabızlığı giderir ve vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Balgam sökücü etkisi de mevcuttur.

Örnek Salata;


Marul,domates,salatalık,maydanoz,kırmızı ve yeşil biber.. Limon ya da sirke suyu…İki yemek kaşığı sızma zeytinyağı… Üzerine üç,dört küp yağsız peynir..Yanında da tam buğday ekmeği tüketilebilir..

BROKOLİ SALATASI

Brokoli , B1 ve C vitamini ile doludur ve fazla miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin vitamin deposudur. İçeriğinde bulunan A,C ve E vitaminleri sayesinde Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma gibi rizikoları da en aza indirir.İçeriğinde bulunan beta karoten sayesinde bir çok kanser türüne (yemek borusu,mesane,mide,bağırsak gibi…)karşı koruyucu kalkandır. Brokoli mutlaka et yenilen öğünlerde garnitür olarak ya da salata olarak tüketilmelidir. Etin kansere neden olabilecek zararını brokoli önler. Çiğ ya da pişirilerek tüketilen brokoli, haşlandığında içerdiği vitaminlerin çoğu kaynayan suya geçeceğinden bu su dökülmeyip değerlendirilmelidir.

Örnek Salata;


5-6 adet haşlanmış borkoli, kırmızı soğan, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı. Yanında kepek ekmeği tüketilebilir.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Eğer salatanız bir ana yemeğe eşlik etmiyorsa, sadece salata tüketecekseniz, doyurucu olması için üzerine ızgara tavuk ya da et parçaları ekleyebilirsiniz. Bu sayede salatanız hem lezzetli hem de doyurucu olur. Ayrıca salatayla birlikte protein de almış olursunuz. Bu sayede zayıflarken bile kaslarınızı proteinle beslemiş olursunuz. dedi.

kalan karakter 1000

adem adem

Analarımızın anadoluda ensağlıklı ama basit yemek sitilini öenre önere artık unutturdunuz, adeta ŞAŞI olduk. Diyetisyenler artık sanatçılar gibi gündemde kalmak için dış basından biraz okuyup oralardan toplumumuza, coğrafyamıza uyar uymaz alıp öneriyorlar. LAF OLSUN. Yaptığı yemeğın ne tadı vardır ne tuzu.. çocuk dünyaya getirse, onu dabecerebilirlerse, gözlerinden anlaşılır SAĞLIKSIZ bakışları ile çocuk söyler: ben iyi yetişmiyorum... Avrupada görüyoruz.. tüm bu şaşı ortamı...

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 02.03.2016 00:05
adem adem

Sizin bu tür ÖNERİ HABERLERİ verirken uyguladığınız biçime dikkat edeseye kadar yazmaya devam edeceğim. 1 Önerilerde DOĞRU BESİN deyince sadece gösterilen besinler algılanıyor, nereden ve nasıl? Sürekli piyası olan, avrupada özellikle yetişen, ekonomik pazarı büyük olan ayrıca ülkemizde bazılarının iklim gereği fazla yetişmeyen, ülkemizde çok yetiştiği halde bazı hormonlu ürünlerin resimlerini dışardan alarak yayınlamanız ÇOK HATALIDIR. Örnekle: hormonlu, genetiği değişmiş biberler büyük bir elma büyüklüğünde sarı, kırmız yeşil halinde resim edilirken bunlar hollandalıların ürünleri, Türkiyede hala daha yerli yetiştirilen biberlerimiz buram buram kokulu, sivrisi, dolmalığı... en sağlıklısı iken onlar resimlerde YOK! Kısacası sizler Türkiyede bu resimlerle PAZAR yaratıyorsunuz. Tüketiciye resimlerle biber budur işte diyorsunuz. Ahududu avuç avuç ye.. kiloları erisin lafı ithal işte. ERİKLERi yeyin kilodan kurtulun hiç okumuyoruz. Ahuduu ithal edilebilir ürün, öyleseyse pazar yaratıyor

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 01.03.2016 23:57

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.