X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Cilt kuruluğunu gidermek için 'ceviz' önerisi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Cilt kuruluğunu gidermek için '' önerisi

  • Giriş Tarihi: 4.4.2016 16:53
Cilt kuruluğunu gidermek için 'ceviz' önerisi
Cilt kuruluğunu gidermek için 'ceviz' önerisi

Özel Sekiz Eylül Hastanesi Beslenme ve Uzmanı Buse Telli, özellikle kış aylarında meydana gelen cilt kuruluğu, pullanması ve kırışıklığını önlemek için , fındık, fıstık gibi yağlı tohumlu yiyeceklerin tüketilmesini önerdi.

Özel Sekiz Eylül Hastanesi Beslenme ve Uzmanı Buse Telli, kış aylarında vücut direncini arttırmak, hastalıklardan korunmak ve aynı zamanda lı beslenebilmek adına A, C ve E vitaminlerinin tüketilmesinin önemine çekti. Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, "E vitamini, yağlı tohumlar dediğimiz ceviz, fındık, fıstık gibi yiyeceklerde bulunmaktadır. Kış aylarında cildinizin kurumasıyla, pullanmasıyla, kırışılması gibi durumlarda E vitamini içeren maddeleri tükettiğimiz zaman cildimizin nemi sağlanacak. Aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirmiş olacağız" dedi.

Buse Telli, sebze ve meyvelerin çoğunu taze olarak, kabuklu bir şekilde tüketmek gerektiğini vurguladı. Çoğu sebze ve meyvenin vitamininin kabuğunda ve dış yapraklarında bulunduğunu hatırlatan Telli, "B ve C vitamini ısı ile kolay kayba uğradığından dolayı sebzelerimizi pişirirken, diriliğine ve tazeliğine önem göstermeliyiz. Eğer haşlama yaptıysak da suyunu dökmemeliyiz" diye konuştu.

KATI YAĞLARDAN UZAK DURUN

Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli Kilo artışını kontrol etmek ve kilo almamak için yapılması gerekenleri de şöyle anlattı:

"Vücut ısımızı sağlamak adına su ve sıvı tüketimine önem göstermeliyiz. Karbonhidrat, yağ ve protein gibi besin gruplarından yeterli ve dengeli şekilde tüketmeliyiz. Üç ara öğün üç ana öğün olmak üzere 6 öğün yani aslında sık sık beslenme önemli. Yağ oranı tüketimlerine dikkat etmeliyiz. Çünkü kış aylarında yağlara eğilimlerimiz fazla olacaktır. Katı yağlar, margarinler gibi bu tarz yağların tüketimine dikkat etmeliyiz. Bitki çaylarıyla sıvı tüketimimizi sağlayabiliriz. Bunun sonucunda kilomuzu, hastalıklara olan direncimizi, bağışıklığımızı kontrol altına almış olup, aynı zamanda kış aylarında kabızlık, hazımsızlık gibi hastalıklara da son vermiş oluruz."

İN MUHTEŞEM FAYDALARI CEVİZ KABUĞUNUN FAYDALARI
CEVİZİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.