Kıl çadırda yöresel lezzet

Giriş Tarihi: 16.11.2015
Kıl çadırda yöresel lezzet
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti girişine kurdukları kıl çadırda yöresel ürünlerin ziyaretçilere sunulduğunu söyledi. Kuş Cenneti'nin Samsun'a bir dünya mirası olduğunun altını çizen Yurt, "Burada öncelikle ulaşım problemini halletmeye yönelik çalışmaları başlattık. Hızlı bir şekilde bu ulaşımın konforlu hale gelmesine yönelik çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde sürüyor. İnsanları oraya götürdünüz ama onları bir oturup da çay molası verebilecekleri mekanlara da ihtiyaç vardı. Bunun için bu Ramsar sahasının ve Subasar ormanlarının hemen başlangıcında bir kıl çadır yaptık. Bu çadır adından da anlaşılacağı üzere Yörükler hudutları dahilinde. Yöresel ürünler kullanılarak hazırlanan gözleme, ayran, sabah kahvaltısı servisi veriliyor" diye konuştu. Kıl çadırda yapılan yiyeceklerin tamamen yöresel ürünlerden oluştuğunu ifade eden Yurt, "O yörede yaşayan insanların ürettiği ürünler var. Biz de orada bu ürünlerin sunumunu gerçekleştiriyoruz. Buradaki kıl çadırı sezonluk olacak. 15 Mayıs'ta açılacak ve 15 Kasım'da kapatılacak. Tüm Samsunluları oraların güzelliğini görmeleri, o tatları, o lezzetleri tatmalarını da istiyoruz. Şehrin sıkıcı hayatından, egzoz gazlarından, trafik gürültüsünden usanan insanların orada birkaç saatini orada harcaması ile dinlenebilecekleri bir ortam olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. Keçi kılından dokunmuş parçalarla kurulan Yörükler mahallesindeki 100 metrekarelik çadırda yöre halkından 2 kişi çalışıyor ve yöresel kabaklı gözleme, manda ürünleri ve kahvaltı bulunuyor.
ARKADAŞINA GÖNDER
Kıl çadırda yöresel lezzet
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz