X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ekmek israfına savaş açtılar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ekmek israfına savaş açtılar

  • Giriş Tarihi: 8.5.2013

Başbakan Erdoğan ve eşinin başlattığı 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'na Selçuk Üniversitesi'nden destek geldi. Üniversitede ilk olarak her bir ekmek 100 gramdan 80'e düşürüldü

Selçuk Üniversitesi yönetimi tarafından alınan yeni kararla Rektörlük ve Alaeddin Keykubat Kampusu yemekhaneleri başta olmak üzere, tesisler ve ilçelerde bulunan tüm meslek yüksekokullarının yemekhanelerinde ekmek israfının önüne geçmek, daha sağlıklı beslenme olanağı sağlamak amacıyla bir dizi önlem alındı. Bunun için her bir ekmeğin gramajı 100 gramdan 80'e düşürüldü. Yemekhanelerde tüketilen ekmeğin un kalitesi yükseltilirken, tuz oranı üçte bir oranında düşürüldü. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hakkı Gökbel, "Yeni uygulamayla amacımız daha sağlıklı beslenme imkânı sunmak ve ekmek israfını önlemek. Türkiye'de günlük üretilen 82 milyon ekmekten 4,6 milyon adeti çeşitli nedenlerle çöpe gidiyor" dedi.

HIRVAT NÜFUSU KADAR

Türkiye Fırıncılar Federasyonu verilerine göre, Türkiye'de günlük üretilen 82 milyon ekmeğin 77 milyon 340 binin tüketildiğini, 4 milyon 600 bininin ise çeşitli nedenlerle israf edildiğinin altını çizen Gökbel, "Türkiye'de israf edilen ekmek adedi ülkelerin nüfuslarıyla karşılaştırıldığında ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor. Türkiye'de israf edilen ekmek miktarı 4.5 milyon nüfuslu Hırvatistan'ın veya 4.3 milyon nüfuslu Gürcistan'ın toplam ekmek tüketiminden daha yüksek. Aynı verilere göre aylık maddi kaybımız 104 milyon 850 bin lira. Yıllık hesaplandığında ise 1 milyar 258 milyon 200 bin liraya çıkıyor. İnsanımız günlük 3 milyon 500 bin liralık ekmeğini çöpe atıyor" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.