X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yöresel lezzetler
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Yöresel lezzetler

  • Giriş Tarihi: 9.7.2013

Tokat yöresel lezzet ve gastronomi turizmi açısından zengin bir il. Tokat'ta mutfağa "aşgana" deniliyor. Etli yaprak sarma, baklalı yaprak sarma, bat, madımak, pehli, fasulye mıhlaması, Zile Pekmezi, köme, bez sucuk, gibi çok sayıda yöresel lezzeti bulunuyor. Bu lezzetler şöyle:

ÇORBALAR
TUTMAÇ ÇORBASI ( Kare Hamur Çorbası )
BACAKLI ÇORBA ( Erenler Çorbası )
HELLE ÇORBASI ( Pirinç- Gendüme Hellesi )
KATIKLI DÜĞÜN ÇORBASI
ERİKLİ BULGUR ÇORBASI
TOĞGA ÇORBASI ( Yayla Çorbası )
MİSKET KÖFTELİ ŞEHRİYE ÇORBASI
PAZI KÖKÜ ÇORBASI ( Pezük Çorbası )

SALATALAR VE SOĞUK YEMEKLER
SALATALIK BAYILDI ( Yürek Ferahlatan )
SAKIZ KABAĞI SALATASI
BUĞDAY SALATASI ( Aşurelik Salata )
BAHAR SALATASI

ANA YEMEKLER
TOKAT KEBABI
ETLİ YAPRAK SARMASI
KABAK KABUĞU KAVURMASI
BAKLALI YAPRAK SARMASI
MADIMAK
PEHLİ ( Sirkeli Patlıcan )
KIZARTMALI ET ( Kuzu Kapama )
FASULYE DİLMESİ( Fasulye Mıhlaması )
ETLİ PIRASA SARMASI ( Pırasa Dolması )
KARACİĞER TAVA
YUMURTALI ISPANAK MIHLAMASI
BULGUR ( Bereket ) KÖFTESİ
KEŞKEK
PARMAK KÖFTE ( Soğanlı - Yoğurtlu )
SEBZELİ ETLİ GÜVEÇ
FIRINDA PİRİNÇLİ KÖFTE

TURŞULAR
HIYAR TURŞUSU
PANCAR TURŞUSU
KIRMIZIBİBER TURŞUSU
DOLMA TURŞUSU
KELEK TURŞUSU
TURŞU SALAMURALARI

PİLAVLAR
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
YEŞİL FASULYELİ BULGUR PİLAVI
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI
ERİŞTE

BÖREKLER
KATMER
MISIR BÖREĞİ
BİŞİ - BAZLAMA
ÇÖKELİKLİ

MUHACİR BÖREĞİ
SU BÖREĞİ
ÇARŞAF BÖREĞİ

TATLILAR
KALBURA BASTI (Hurma Tatlısı)
TAHİNLİ SARMA
ELMA TATLISI
PEKSİMET ( Etimek Tatlısı )
SÜTLAÇ
KARANFİLLİ BALKABAĞI TATLISI
KESME UN HELVASI
EKMEK NAZLISI
LEYLEK GİLİĞİ
LOKMA
KURU YUFKA TATLISI
DENE ASUDE (Helva)

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.