Türkiye'nin önemli elma üretim merkezlerinden birisi olan Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde elma rekoltesi 110 bin tonun üzerinde gerçekleşiyor. 40 bin tona yakını soğuk havada muhafaza edilen elmanın belli miktarı ise ihraç ediliyor. Sertliği ve glikoz oranı nedeniyle tercih edilen Yahyalı elmasını en çok İtalyan ve Ruslar talep ediyor.
EN ÇOK İTALYANLAR ALIYOR
Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, ilçelerde yapılan elma üretiminin arttığını ve elma yetiştiriciliği başta olmak üzere birçok tarımsal alanda yatırımların yapıldığını söyledi. Başkan Araç, ilçedeki elma üretiminde 110 bin ton civarında rekolte olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Üretimdeki 35 bin ton civarında elmayı soğuk hava depolarında muhafaza ediyoruz. Geri kalan 80 bin ton civarındaki elmanın 45 bin tonu tüccarlar vasıtasıyla satılıyor. Şu anda ilçemize gelen tüccarlara elma satışları başladı. Bu satışlarla birlikte ilçemizde İtalyanlar tarafından elma alımı yapılıyor."