Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde kış için yiyecek hazırlıkları yapılıyor. Salça yapımının tamamlanmasının ardından köylü kadınlar şimdi de kuşburnu marmeladı ve reçeli için kazan başına geçti. Anadolu'nun birçok yöresinde yaygın olarak bulunan kuşburnu, içerdiği mineral ve vitaminler nedeniyle gıda ve ilaç sanayinin aranan bitkileri arasında yer alıyor.
İLAÇ HAMMADESİ OLARAK KULLANILIYOR
Doğada kendiliğinden yetişen ve içerisinde C, P, A, B1, B2, E ve K vitaminleri ile mineral maddelerden özellikle P ve K elementleri bulunan kuşburnu meyvesi, birçok Avrupa ülkesinde ilaç hammaddesi olarak kullanılıyor. Bağırsakları yumuşattığı, sindirimi kolaylaştırdığı bilinen meyve, ishali kesiyor, kansere karşı koruyucu özelliği taşıyor. Ürün aynı zamanda romatizma ağrılarını hafifletiyor, kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı oluyor.