X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Zayıflamanın yeni çaresi Gacer ekmegi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Zayıflamanın yeni çaresi Gacer ekmegi

  • Giriş Tarihi: 27.12.2013

Yalnızca Kayseri'de yetişen Gacer buğdayı, zengin lif yapısı nedeniyle kilo aldırmıyor. Buğday kana yavaş karıştığı için de yağ tutum oranını azaltıyor

Kayseri'nin Develi ilçesinde yetisen Gacer bugdayından yapılan ekmek, zengin protein içerigi ve tam organik olması ile diger ekmeklere rakip olacak. Hazmı kolaylastıran ekmegin, kilo problemi yasayanlarınyeni çaresi olması bekleniyor. Develi'nin yalnızca 9 köyünde yetisen "Gacer" bugdayı, genetigi degistirilmemis ata soyu olması ve zengin protein içerigi ile dikkat çekiyor.

ZENGİN LİF YAPISI

Epce Köyü'nde yasayan Gacer üreticisi Dogan Özdemir, içerigindeki zengin lif yapısı nedeniyle gacerden yapılan hiçbir ürünün kilo aldırmadıgını söyledi. Ürünün, kana yavas karısmasından dolayı vücuttaki yag tutum oranını da azalttıgına dikkat çeken Özdemir, "Ben çocuklugumdan beri bu ekmekle beslenirim ve kilo almam. Diger bugdaydan yapılmıs ekmegi yedigimde 106 kiloya çıktım ama tekrar gacer ekmegi yemeye baslayınca 86 kiloya düstüm" dedi.

60'LARDAN SONRA AZALMIŞTI

Tanesinin kabugundan zor sıyrılması nedeniyle 1960'lardan sonra üretimi azalan Gacer bugdayının Develi'deki en büyük üreticisi konumunda olan Özdemir, Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi kapsamında, Develi Seyrani Ziraat Fakültesi'ndeki ögretim üyeleri ile birlikte, taneyi kabuklarından ayıracakları bir makine yapılacagını ifade etti. Gacerden elde edilen bugday, un ve nisastadan; ekmek, çorba, pilav, dolma, kek ve pekmezle pisirilen dolaz tatlısının yapılması da mümkün.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.