X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Vatandaşlar, Ramazanda Sakatat Kebabına Yoğun İlgi Gösteriyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Vatandaşlar, Ramazanda Sakatat Kebabına Yoğun İlgi Gösteriyor

  • Giriş Tarihi: 24.6.2015 08:58 Güncelleme Tarihi: 24.6.2015 08:58
Kilisliler, iftardan sonra sakatat kebabına yoğun ilgi gösteriyor
Vatandaşlar, Ramazanda Sakatat Kebabına Yoğun İlgi Gösteriyor

liler, özellikler teravih namazından sonra sakatat kebabı yemeyi tercih ediyorlar.
Kebapçı Hanifi Zor, Ramazan ayı içerisinde iftardan sonra sakatat kebabı yemenin alışkanlık haline geldiğini belirtti.
Kebapçı Zor, teravih namazından çıkan Kilislilerin, ciğer, böbrek, dalak, yürek, karaciğer ve koç yumurtası gibi sakatat türü kebapları yediğini ifade ederek, "Havanın sıcak olması nedeniyle iftar vaktinde aşırı yemek yemeyen vatandaşlar, namazdan çıktıktan sonra muhakkak kebap yiyorlar. Kebaba olan talebin fazla olması nedeniyle işlerimizde büyük bir artış var. İftardan önce iş yerlerini açıyoruz. Sahura kadar, her çeşit kebap ve sakatat türü kebapları satıyoruz. İşlerden memnunuz. Bazı vatandaşlar ise kebap yedikten sonra dürüm yaptırıp evlerine götürüyorlar. Kilis’te, kebap yemek özellikle Ramazan’da bir alışkanlık haline geldi" dedi.
Kilis’te kebapçıların, büyük mangallarını iş yerlerinin dışına çıkararak kebap pişirmeleri dikkat çekiyor.