X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar Sofralarını Meşhur “Kilis Tava” Süslüyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar Sofralarını Meşhur “ Tava” Süslüyor

  • Giriş Tarihi: 28.6.2015 14:08 Güncelleme Tarihi: 29.6.2015 09:02

Et tüketiminin en fazla olduğu illerin başında gelen ’te, yöresel olarak kasaplarda yapılan Kilis tavası iftar sofralarını vazgeçilmezi haline geldi
Türkiye’de nüfus ortalamasına göre en çok etin tüketildiği kent olan Kilis’te, iftarda en çok tüketilen yemeklerin başında Kilis tavası geliyor.
Kilisli Kasap İzzet Canözer, yöreye özgü Kilis davasının ramazanda en çok tüketilen yemeklerin başında geldiğini ifade ederek, “Kilis tavasını hazırladıktan sonra fırına gönderiyoruz. Kilis tavası pide fırınında pişirildikten sonra evlerde sofraya geliyor. Et tüketiminin fazla olduğu Kilis’te, kasaplar olarak iftara Kilis tavası yetiştirmek için hummalı bir şekilde çalışıyoruz”