Türkiye'nin en iyi haber sitesi

’de Kurban Etleri Sucuk Oluyor

Giriş Tarihi: 25.9.2015 10:38 Güncelleme Tarihi: 25.9.2015 10:40
Kurban etinden sucuk yapımının yaygın olduğu ’de, vatandaşlar kurbandan kalan fazla etleri kıyma ve sucuk yaptırmak için kasap ve baharatçıların yolunu tuttu.
Kırıkkale’de her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı vatandaşlar, kurbandan kalan etlerini kasap ve baharatçılarda sucuk yaptırıyor. Kırıkkale’de kurban etinden sucuk yapımının yaygın olduğunu söyleyen baharatçı İhsan Ünlü, “Biz dededen toruna kalan mesleği devam ettiriyoruz. Bize özel baharat karışımı ile sucuklar hem daha lezzetli hem de daha uzun ömürlü oluyor. Sucuk yaparken eti önce kuşbaşı doğrayarak özel baharat karışımımızla harmanlıyoruz. Sonra makinelerden geçirerek sucuk haline getiriyoruz. Tabi bu durumda talep de bir hayli fazla oluyor. Geçen yıl 5 Liraya yaptığımız sucuğu ham maddenin zamlanmasına rağmen bu yıl 6 liraya yapıyoruz. Ortalama günlük 2 ton sucuk ve 1 buçuk ton da kıyma çekiyoruz” dedi.
Kurbanı kestikten sonra bir kısmını yoksullara, bir kısmını misafirlere, kalanını ise sucuk ve kıyma yapmak için ayırdığını açıklayan bir vatandaş ise “Hemen hemen 5 senedir burada sucuk yaptırıyorum. Gayet de memnunuz. Piyasaya göre lezzetli ve ucuza maal oluyor. 1980’li yılların sucuk tadını burada yakalıyoruz” dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kırıkkale’de Kurban Etleri Sucuk Oluyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz