Bulgurun dünya mutfağında yer alabilmesi adına her yıl başka dillerde bulgur yemek kitapları hazırlatan Duru Bulgur, "Tarihinden Tarifine Bulgur" kitabının ikinci baskısını yaptı. 2 bin adet basılan kitap, tüm kitapçılar ve büyük marketlerde raflardaki yerini aldı. Kitap, Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Seçil Kenar tarafından hazırlandı.
Kitapta ; buğdayın tarihinden başlayarak, bulgur oluşum süreci, bulgur üretimi, dünyada bulgur tüketimi ve bulgur tüketen hakların bulgurla tanışmaları, bulgura yönelik alışkanlıklar, Türkiye'de bulgur sektörü ve bu sektörün doğuşunu anlatan sıra dışı hikaye, bulgur türleri, bulgurun besin değeri ve bulgur sağlık ilişkisini de içine alan bir birçok faydalı bilgi yer alıyor.
Bulgurlu mamadan, bulgurlu helvaya 42 tarif
Bunun yanı sıra Türk ve Dünya mutfağından farklı bulgurlu lezzetlerin de tarifleri bulunuyor. Japonların geleneksel yemeği Suşi, İtalyanların Rizottosu ve İspanyolların meşhur deniz mahsulleriyle yapılan Paellası da bulgurla yapıldı. Ayrıca, bulgurlu bebek maması, Dondurmalı İnce Bulgur Helvası da en dikkat çekici tarifler arasında.