X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tatlısının lezzeti mayasında gizli
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Tatlısının lezzeti mayasında gizli

  • Giriş Tarihi: 24.1.2016 12:35
Tatlısının lezzeti mayasında gizli
Tatlısının lezzeti mayasında gizli

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Remzi Kaya, 49 yıldır aynı hamur mayasını bir sonraki güne devrederek tatlı yapıyor.

Tatlıcılığı babasından öğrenen Kaya (75), mesleğini ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor. İlk başta evinde yaptığı tatlıyı mahalle ve köylerde satışa sunan Kaya, şu anda iki pastaneyle hizmet veriyor.

"1967'de yaptığım hamurun bir kısmını maya olarak ayırıyorum"

Hamurda mayanın çok önemli olduğuna işaret eden Kaya, şöyle konuştu:

"Elbette ustalık önemli ama kullandığınız malzemeler de tatlıyı diğerlerinden ayırıyor. Benim sırrım ise 49 yıldır aynı mayayı kullanmam. İşe ilk başladığım 1967 yılında yaptığım tatlı hamurunun bir kısmını maya olarak ayırıyorum. Bir gün sonraki hamuru da bu mayayla yapıyorum. Bu işlemi 49 yıldır sürdürüyorum."

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.