X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Verona'nın kebap yasağına karşı atak
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Verona'nın kebap yasağına karşı atak

  • Giriş Tarihi: 29.2.2016 12:49 Güncelleme Tarihi: 29.2.2016 13:05
Verona'nın kebap yasağına karşı atak
Verona'nın kebap yasağına karşı atak

Sayısı binleri bulan Fast food dükkânları, her köşe başında yer tutan steak ızgaraları İstanbul’u çepeçevre kuşatıp geleneksel lezzetleri geride bırakırken dünyadan radikal bir karar geldi.

İtalya'nın Verona kentinde kebap ve dürümcülerin gittikçe yayılması üzerine, "kültür ve gelenekleri korumak amacıyla" kent merkezinde etnik gıda satan işletmelerin açılması yasakladı. Kebap yasağı kültür ve gelenekleri korumak amacıyla yürürlüğe girerken daha önce Avrupa'nın birçok ülkesinde atılan Kebap yemeyin sloganlarını hatırlattı. Dünya kebap karşısında çaresiz kalırken kültür ve gelenekleri korumak amacıyla yapılan bu dayatmalara Türkiye'den karşılık geldi.

İTALYA'NIN VERONA KENTİNDE KEBAP YASAĞI

Kebap & Tava Steak kültürüne karşı !

Son dönemlerde etkisi çığ gibi büyüyen fast-food ve steak kültürü her ne kadar damak tatlarımıza katkı sağlasa da geleneksel kebapların karşısında tutunamaz hale gelmesi harekete geçirdi. Kebap kültürünün hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade eden TURES Genel Başkanı (Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçileri Derneği) Ramazan Bingöl; ancak bu konuda, yöresel ve geleneksel lezzetleri gündemde tutacak çalışmalar yapılması gerektiğini de vurguladı.

Yüzyıl önceki kebaba dönüş

Verona yabancı karşıtlığı sayılabilecek bir yasakla kebaba dur derken, ülkemizde ise yüzyıllık kebabı korumaya yönelik çalışmalar yapılıyor.

Ramazan Bingöl Et Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı, Gurme, Yazar Ramazan Bingöl; "Fast-food, steak gibi yiyeceklerle değişen yemek kültürümüzü özüne döndürmek, daha sağlıklı ve geleneksel lezzetlerimize ivme kazandırmak amacıyla Bayrampaşa Şubemizde "iyi kebabı uygun fiyata servis edebileceğimiz KEBAP VE TAVA konseptini geliştirdik. Hala Anadolu'nun birçok bölgesinde olduğu gibi sabahları ciğer servis ediyor, misafirlerimizi zırh kebabından, Kilis tavaya, uykuluktan, katmere kadar birçok yöresel lezzetle buluşturuyoruz. Bunları yaparken içeriğini bildiğimiz ürünleri zengin ikramlarla buluşturup, hızlı servis ediyor, kaliteyi uygun fiyata sunuyoruz. Amacımız Dünyanın en eski mutfak geleneklerine sahip bir ülke olarak geleneksel lezzetlerimizi aslına uygun uygulamak ve yüzyıl öncesinden bu güne ulaşan kebap kültürünü ileriki nesillere ulaşmasını sağlamak" cümleleriyle yaptıkları atılıma dikkat çekti.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.