Türk halkı etli ve bol malzemeli pizza seviyor

Giriş Tarihi: 12.1.2013

Domino's Pizza'nın araştırmasına göre; Türk halkı daha çok derbi maçlarında ve dizi finallerinde pizza siparişi veriyor. En çok etli ve bol malzemeli olanlar tercih ediliyor

Yoğun çalışma hayatıyla birlikte yeme alışkanlıkları da yavaş yavaş değişmeye başladı. Pizzalar; hem pratik, hem de lezzetli olmaları nedeniyle çalışan kesimin kurtarıcısı oldu. Domino's Pizza Ürün Geliştirme ve İnovasyon Direktörü Uğur Volkan Uysal; Türk halkının pizza yeme alışkanlıklarını, lezzetli bir pizzanın ve sosunun olmazsa olmazlarını anlattı, tarifler verdi:
Türk halkı en çok hangi türdeki pizzaları seviyor? Türkiye'de genel olarak bol malzemeli ve etli pizzalar tercih ediliyor. Biz de pizzalarımızı tüketici eğilimleri doğrultusunda hazırlıyoruz. Pizza sosu, mozarella peyniri, sucuk, yeşil biber, misket köfte, biftek ve cherry domatesli mangal pizzamız; Türkiye'ye özgü bir pizza oldu. Bunun yanı sıra kilosuna dikkat eden kadınlar, ince hamurlu pizzaları tercih ediyor.

İTALYAN PİZZASI SADE OLUR
Yoğun çalışma hayatıyla birlikte tüketicilerin yemek alışkanlıkları da değişti mi?
Evet, çok değişti. Son yıllarda trendlere baktığımızda; insanlar artık sağlıklı, lezzetli ve aynı zamanda da vakit kaybetmeden doyabilecekleri yerler arıyor. Aslında çok zor olanı istiyorlar.
Pizzayı Türkiye'de en çok hangi yaş grubu tüketiyor?
Pizza; taze malzemeleri, lezzeti ve dumanı üstünde tüterken sofralarla buluşması gibi özellikleri ile her yaş grubunun tercih ettiği bir yiyecek. Yaptığımız araştırmalar, en çok 25-35 yaş grubunun pizza tükettiğini gösteriyor. Türkiye'de en çok pizza satışını, büyük illerde gerçekleştiriyoruz. Ancak son dönemde Karadeniz'de de oldukça talep edildiğini söyleyebiliriz.
Türk pizzaların İtalyan pizzalarından nasıl bir farkı var?
Her coğrafyanın kendi iklimine göre lezzetleri var. İtalyan pizzaları da Akdeniz kültürünün bir yansıması aslında; daha sade ve az malzemeli. Mozarella, fesleğen, domates başta olmak üzere daha çok deniz mahsulleri ve sebzeler ön planda.

YÜZDE 100 MOZARELLA PEYNİRİ

Bir pizzanın hazırlık sürecini anlatabilir misiniz?
Sipariş iki dakika içinde alınır. Lezzet ustalarımız hamuru açar, domates sosunu sürdükten sonra mozarella peyniri eklenir. Daha sonra siparişin içeriğine göre, diğer malzemeler ilave edilerek iki dakika içerisinde fırına girer. Sekiz dakika fırında pişer. Ustalar çıkan pizzayı ebadına göre dilimler ve kutular.
Leziz bir pizzanın püf noktaları nelerdir?
Pizza yaparken iyi mayalanmış hamur tercih edilmelidir. Ardından taze domatesten sos hazırlanmalı ve yüzde 100 mozarella peyniri kullanılmalıdır.


ARKADAŞINA GÖNDER
Türk halkı etli ve bol malzemeli pizza seviyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz