Boğaz'ın Güneydoğu elçisi Nezih Kebap Yuvalama
Nezih Kebap Yuvalama'nın 1950 yılında Antep'te başlayan lezzet yolculuğu, İstanbul'da devam ediyor. Rumeli Hisarı'ndaki restoran; Antep mutfağını sadece kebabı ve baklavasıyla değil, tüm zenginliği ve lezzeti ile İstanbullular'la buluşturuyor.
ÜRÜNLER ORGANİK
Mönüsünde 40 çeşit kebabın da aralarında bulunduğu 100 yemeğin yer aldığı restoranın mutfağında Antep'ten gelen ekolojik ve organik ürünlere yer veriliyor. Nezih Kebap Yuvalama'da kullanılan etler ise Trakya'nın dünyaca ünlü kıvırcık koyunlarından elde ediliyor. Kaz Dağları'ndan toplanmış dağ kekiği ise zahter salatasında en doğal hali ile yer buluyor. Nezih'in baklavasında ise Urfa'nın sade yağı ve Antep'in fıstığı kullanılıyor. Nezih Kebap Yuvalama'nın üçüncü kuşak temsilcisi Galip Öztürk; her şeyin geleneksel olmasına özen gösteriyor. Et, tıpkı yüzyıllar öncesindeki gibi zırhtan çekilerek kıyma halini alırken, yemek eskiden olduğu gibi bakır tencerelerde pişiriliyor.
'Ekmek Teknesi' lezzet teknesi oldu
Kuzguncuk; sakinliği, ahşap konakları ve dar sokaklarıyla her mevsim İstanbullular'ı kendine çeken bir güzellik taşıyor. Serkan Sağdıç ve Metin Bozik'in Kuzguncuk'ta açtığı Zahir Restaurant&Cafe, semtin dokusuna uygun ambiyansıyla dikkat çekiyor. İki ortak; bir dönem 7'den 70'e herkesi ekran başına bağlayan 'Ekmek Teknesi'nin çekildiği konağı, 'lezzet teknesi'ne dönüştürdü.
OSMANLI MUTFAĞI
Zahir Restaurant&Cafe'nin mönüsü de mekanın tarihi ruhuna uygun bir konsepte sahip. "Burada sunduğumuz lezzetleri mekanın ruhundan koparmamız mümkün değildi" diyen Sağdıç, bir ay önce açılan işletmede birbirinden güzel lezzetlere imza atıyor. 15 çeşit Osmanlı yemeği, 15 çeşit ızgara ve tavuk çeşidi ve zengin kahvaltısı ile bölgenin en gözde mekanı haline gelen Zahir'in baklavaları da günlük olarak Antep'ten getiriliyor. Mekanın en özel lezzetlerinden biri; kabak beğendili kavun kebabı. İçerisinde kuzu eti, mantar, soğan ve beğendi bulunan bu özel yemek, yarım bir kavunun içinde pişiriliyor.