X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bu yılın bol soslu gündem salatasında neler vardı?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bu yılın bol soslu gündem salatasında neler vardı?

  • Giriş Tarihi: 28.12.2014
Bu yılın bol soslu gündem salatasında neler vardı?
Bu yılın bol soslu gündem salatasında neler vardı?

Yeni yıla girerken 2014'ün bol soslu-kalorili gündem salatasında neler olduğunu hatırlamak ister misiniz? Bu yıl en çok Serenay Sarıkaya konuşuldu. 2014 bu kızın yılıydı; ne giydiği, nerede eğlendiği, ne yiyip-içtiği merak edildi. Erkek tarafında ise bir grup şehzade vardı. 'Muhteşem Yüzyıl' şehzadeleri İstanbul gecelerine aktı; kızlar kovaladı, onlar kaçtı. Emirgan'ın Gizli Kalsın'ı canlı müzik trendlerini değiştirip; arabeskin, alaturkanın tahtını salladı, mum ışığının aydınlattığı pazar ve pazartesi gecelerinde ünlülerin eğlencesi dillere dolandı.
2014'de Twitter'dan iyice soğuduk, hatta çoğumuz hesaplarımızı kapattık. Instagram'ın filtreli, afili dünyasına kapıldık, kopamadık.
Zorlu Center, kendisine üvey evlat muamelesi yapılıp 'Kanyon'un ve İstinyePark'ın yerini alamaz' dense de direndi; etkinlikleri, yeni açılan restoranları ile sıkça konuşuldu. Özellikle Cantinery, Morini, Eataly hep gündemimizdeydi. Şeyda Coşkun ile 2014'de yüzlerce kilo verildi, Bebek'te yaz-kış yüründü, 'Yaşam koçun yoksa bir hiçsin' kafasına geçildi. Şeyda ile çalışamasak da kendisi hepimizin yaşam koçu oldu.
Bodrum'un Cennet Koyu'nda yer alan Mandarin Oriental'in milyonluk ev sahiplerini çekiştirdik, Çeşme Ovacık'taki Before Sunset'te vücudumuzu keçeli kalemlerle boyayıp yazı devirdik. Ha unutmadan; en çok da Ayşe Hatun Önal'ın 'Çak Bi Selam'ı ile dans ettik.
2014'ün bol kalorili gündemi afiyet olsun.

Sirkeci'de bir hayal…


Hiç Sirkeci'ye yolunuz düşüyor mu? Benim kırk yılda bir düşer ama artık geçerli bir sebebim var buralarda takılmak için... Semtin tarihi dokusuna yakışır bir mekan açıldı; Hayal Kahvesi. Tuğla duvarları, yüksek tavanı ve seramik detayları ile 34 odalı bir butik otelin alt katında hizmet veriyor mekan. Açık büfe kahvaltısı; tabağınızı birkaç kez tıka basa dolduracak türden. Unutmadan; önümüzdeki günlerde caz performanslı akşamlar da mekana hareket katacak. 'Yediklerimi nasıl yakacağım?' endişesine kapılmanıza gerek yok. Güneşli bir günde İstanbul klasiği olabilecek fotoğraflar çekebilirsiniz, yenilenen Instagram filtreleri ile beğeni üzerine beğeni toplayabilirsiniz. Tarihi Yarımada'yı Galata Köprüsü'nden bağlanarak yürüyebilir, çeşit çeşit baharatlar alabilirsiniz. Mısır Çarşısı'ndan Tahtakale'ye kalabalık içinde kaybolabilir, bol köpüklü Türk kahvesi içmek için Kurukahveci Mehmet Efendi'yi ziyaret edebilirsiniz. Şimdi de eğlencede yükselen değer Sirkeci mi olacak, zamanla göreceğiz.

Kış bahçesi sorunsalı


Kış bahçeleri ile konuşulan mekanlar bunlar; La Petite Maison ve Morini... 'Müsadenizle beş dakikada kapı önü sigara seansım var' durumu bu sıcak bahçeler sayesinde son buluyor; ne muhabbet yarım kalıyor, ne de tir tir titreniyor. La Petite Maison'un arka bahçesinin üstü tamamen kapandı; kar, kış vız geliyor. Bir de şöminesi var ki şanslıysanız önündeki masada koyu bir sohbete dalabilirsiniz. Sıcak şarap ikramının yanında nar gibi kestaneleri de cabası... Zorlu Center Beymen'in içindeki Morini Terrace'ın eğlencesini de keşfettim. Mekanda bir süredir İlhem sahneye çıkıyor. Çarşambaları mekana gidenler; Türkçe, caz, soul takılıyor. Beymen'in yeni yıl partisindeki caz tınısı da İlhem'den geliyordu. İlhem, hani bir dönem Mithat Can Özer'in Bodrum'da poposuna öpücük kondurduğu Fransız asıllı şarkıcı kız vardı ya; işte o. 'Ne kadar magazinseldi' der gibisiniz. Şimdi de öyle; enerjisi güzel, repertuarı dinlenesi...

Filmi yemek ister misiniz?


'Filmintadinicikar' hashtag'i ile sosyal medya üzerinde keşfettiğim, ağız sulandıran yeni bir deneyimden bahsetmek istiyorum size... Test edenler onaylıyor, ben de meraktan kuduruyorum! Evet, Tasty Cinema heyecan kokuyor. Kışın bu soğuk günlerinde klasik bir sinema deneyimini, yani gösterim başlamadan beş dakika önce hızla mideye indirilen yemek ve filme eşlik edecek patlamış mısır ve içeceğinizi bir kenara bırakın. Burada konsept yaratıcılarının seçtikleri filmin önemli olay ve sahnelerinden yola çıkarak tasarladıkları yemekler var, yani filme özgü bir mönü kucağınızda... Siz filmi izlerken; perdede beliren rakamlarla birlikte size verilen numaralandırılmış içi yemek dolu kutuları tek tek açıp o sahnede mideye indiriyorsunuz. Koku ve tat alma duyularını film izleme keyfinize dahil ederek unutulmaz bir deneyim yaşamamızı sağlayan yetenekli şeflerin ellerinden çıkan bu tatlar için, 'Adamlar filmin özünü çıkarmışlar, pişirip bize yediriyorlar' diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde yeni bir film ve filmin unutulmaz anlarından esinlenerek yaratılan mönüyü tadabilmek için tastycinema.com'u takip edin.