X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kebap sektörünün kadın bakışına ihtiyacı var
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kebap sektörünün kadın bakışına ihtiyacı var

  • Giriş Tarihi: 2.5.2015
Kebap sektörünün kadın bakışına ihtiyacı var
Kebap sektörünün kadın bakışına ihtiyacı var

Bursa'nın meşhur Uludağ Kebapçısı'nın lezzetlerini Etiler'de sunan Canan Bekil: Yeme-içme sektöründe erkek egemenliği olsa da, bu alanda kadınların detaycılığına ve estetik bakış açısına ihtiyaç var

Bursa'da eski garajın karşısındaki Uludağ Kebapçısı'nı bilmeyen kebapsever yoktur. Merhum Cemil ve Cemal ustaların sahibi olduğu dükkandaki efsane lezzet, 2008 yılından bu yana Etiler Uludağ Kebapçısı'nda ağzının tadını bilenlerle buluşuyor. Orhan Gencebay'dan Ferhat Göçer'e, Hıncal Uluç'tan Bülent Ersoy'a kadar birçok ünlünün müdavimi olduğu mekanın sahipleri Canan ve Vedat Bekil kardeşler, aslında mimar. Canan Bekil ile kebap kültürüne dair keyifli bir söyleşi yaptık...

Etiler Uludağ Kebapçısı'nı açma fikri nasıl doğdu?
Hizmet sektöründe gıdayla ilgili bir mekan açma fikri aklımızda hep vardı. Uludağ'dan kayaktan dönerken ailece methini çok duyduğumuz Bursa eski garajdaki kebapçıya gittik. 3.5 yaşına kadar türlü mücadelelerle yemek yedirdiğim oğlumun Bursa Uludağ Kebapçısı'nda büyük bir iştahla kebap yediğini görünce o an karar verdik. Hemen bu leziz kebabın mucitleri Cemal ve Cemil Ustalar'la görüştük. Çok iyi ilişkiler kurduk ve ailenin manevi kızları gibi oldum. Bu işi hakkıyla yapabileceğimize inandılar ve Etiler'deki Uludağ Kebapçısı'nın açılışını destekleyerek el verdiler. Cemal ve Cemil Usta'ları rahmetle anıyorum.

YENİ NESİLLERE SEVDİRİLMELİ

Uludağ Kebabı'nın özelliği nedir?
Malzemelerin hepsi Bursa'dan, kaynağından geliyor. Lezzetimizin sırrı; hayvanın yaşı, kilosu, cinsiyeti, yetiştiği bölge, yetiştirilme aşamasında katkı maddelerine maruz kalmamasıdır. Bursa'nın tarihi çok eskilere dayanan kebap kültüründen yetişmiş ustalar tarafından etin özenle işlenmesi, lezzetimizde önemli rol oynuyor. Bütün halde gelen etler, bir gün dinlendirildikten sonra döner olarak sunuluyor. Pidelerimiz, 150 yıllık pide fırınından yarı tavlanmış olarak geliyor. Sadece Bursa Kebabı yapıyoruz ve bunun avantajını yaşıyoruz. Bu lezzet, yeni nesillere sevdirilmeli.

Kebap kültürü daha çok erkeklere ait bir gelenek gibi düşünülüyor...
Yeme-içme sektöründe ağırlıklı olarak erkek egemenliği var ancak sektörün kadın bakış açısına da ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. Kadınların detaycılığı, yaratıcılığı ve estetik zevki, yemeiçme sektörünün sürekliliği ve başarısı için vazgeçilmez.

Mimar kimliğinizle, restoranınızın konseptinden bahseder misiniz?
Restoranın konsepti tamamen bize ait. Çıkış noktamız; Bursa eski garajın karşısındaki lezzeti ve hizmeti daha iyi koşullarda sunmak amacıyla butik bir şube konsepti oluşturmaktı. Mimari olarak sade fakat estetik, mekan olarak da hizmet amacımızı destekleyecek işlevsel bir yer oluşturmaya çalıştık. Mimar olmamızın avantajını ve bilgimizi en iyi şekilde kullanmamıza rağmen uzun bir süre dekorasyon için çalışmak zorunda kaldık. Misafirlerimiz genelde bu amacımızda başarıya ulaştığımızı söylüyor.

YÜZLERCE YILLIK BİR GEÇMİŞE SAHİP

Şu anda popüler olan steak house'lar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Steak house konsepti birkaç senedir popüler olan ve ne kadar süre popüler olacağı belli olmayan ithal bir konsept. Bursa Kebabı ise onlarca, hatta yüzlerce yıllık geçmişiyle, yurdumuzun yiyecek kültürünün önemli bir parçası. Bursa Kebabı, özellikle kendimizi ödüllendirmek istediğimizde aklımıza ilk gelen kebaplardan biri. Çünkü sadece eti değil; yoğurdu, pidesi, sosu, yağı ve sunumuyla bir lezzet şölenidir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.