BOĞAZ'DA KAHVALTI KEYFİ
33 yıldır İstanbul'da Boğaz hattında hizmet veren Cafe Kale, serpme kahvaltısıyla çok seviliyor. Mekan kahvaltısının yanı sıra Akçaabat köftesi, ev yapımı mantı, midye tava ve ızgara çeşitleriyle de konuklarına zengin bir mönü sunuyor. Son olarak da Cafe Kale'nin Karadeniz pidesi ve odun ateşinde pişen kebap çeşitlerini deneyebilirsiniz.
Şimdi sardalya zamanı
Ağustos ayında en lezzetli dönemine ulaşan sardalya, Sur Balık'ta farklı pişirme teknikleri ve sunumlarla servis ediliyor. Asma yaprağında, kağıtta, buğulama ve ızgara olarak servis edilen sardalya, Sur Balık'ın Arnavutköy, Sarayburnu, Haliç, Cihangir, Ankara Çankaya ve Nevşehir Avanos şubelerinde sunuluyor.
En tatlı mola
Simit Sarayı, zengin pasta mönüsündeki taze ve enfes pasta çeşitleriyle lezzet tutkunlarını baştan çıkarıyor. Latteli, profiterollü, karamelli, fıstıklı ve mozaik gibi birçok çeşidi bulunan pastalardan birini seçerek kahve molalarınızı tatlandırabilirsiniz.
Yeşile doyuran restoran
Dironi Restaurant ve Kafe, Göktürk'te yemyeşil bir tabiat parkının içinde, yürüme parkuru ve havuzlu bahçesiyle İstanbullular'a nefes aldırıyor. Mekan; zengin serpme kahvaltısı, kuyu kebabı ve Karadeniz mutfağından lezzetlerle öne çıkıyor.
Konya'ya özgü her şey
Konya mutfağı kültürünü İstanbul'da yedi şubesiyle temsil eden Ovalı Konya Mutfağı, misafirlerini özel tatlarla ağırlıyor. Mönüde; etli ekmek, peynirli pide, fırın kebabı, bamya çorbası, tirit kebabı, sacarası tatlısı, çömlek kebabı ve Konya mantısı gibi yöreye özgü lezzetler yer alıyor. Kahvaltıda ise sıkma böreğini tadabilirsiniz.
Sağlıklı beslenenlere...
Beşiktaş Balmumcu'da hizmet veren Kafe de Sanat, Akdeniz mutfağından sağlıklı lezzetleri konuklarıyla buluşturuyor. Mekanın şefi Mehmet Tokaç tarafından hazırlanan mönüde, sağlıklı beslenmeye katkı sağlayan zeytinyağlılar, balık ve sebze yemekleri ön plana çıkıyor. Kafe de Sanat, modern ve lezzete odaklı yaklaşımını sade ve doğal sunumlarla birleştiriyor.
Özel günlere en özel pastalar
Dilek Pastaneleri; düğün, nişan, davet gibi özel günlerinizi benzersiz kılmak için birbirinden güzel ve lezzetli pastalar sunuyor. Krem, beyaz, sarı, pembe ve somon renklerinin hakim olduğu düğün pastaları, kelebek ve çiçek motifleriyle dikkat çekiyor. Kişiye özel hazırlanan pastalarda; frambuaz, krokan, fıstık, karamel, çikolata ve meyve çeşitleri yer alıyor.
Türkiye'nin her iline lahmacun
Lahmacunda 50 yıllık tecrübeye sahip olan Hacıoğlu, 2015 yılı hedeflerini hızla gerçekleştiriyor. Bolu'daki ilk şubesini Gerede'de açan marka, franchise başarısını sürdürüyor. Türkiye'nin her iline şubeler açmayı hedefleyen Hacıoğlu, 84 girişimci adayını da özel bir eğitimden geçirdi.
Her saatte mutluluk veriyor
Saray Muhallebicisi, 80 yıllık lezzet sırrıyla 20 şubesiyle İstanbullular'a hizmet veriyor. Günün her saati tercih edilen mekan; manda sütü kaymağı, sütlü ve hamur tatlıları, börekleri ve tavuklu pilavıyla öne çıkıyor. Saray'ın mutluluk veren kahvaltısı ise sucuklu yumurta ve menemenle çeşitleniyor.
Önce kağıtta et sonra künefe
Göktürk'te yeni açılan Pierre Antakya Cuisine, Antakya lezzetlerinden eşsiz örnekler sunuyor. Antakyalı bir yemek tutkunu ve müzisyen olan Garip Mansuroğlu ile işletmeci Andaç Yüksel'in sahibi olduğu mekan; İstanbullular'a katıklı ekmek, haşlama içli köfte, tereyeğlı çam fıstıklı humus, abuganuş, kağıtta et, tepside et ve künefe ile tam bir ziyafet sunuyor.
İstanbul manzaralı ziyafet
Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yer alan Ponte; İstanbul Boğazı, Haliç ve tarihi yarımadayı gören manzarasıyla görsel bir şölen sunuyor. Akdeniz ülkelerinin mutfaklarından örnekler sunan mekan; saat 04.00'e kadar açık. Barında zengin içecek çeşitleriyle keyif çatabileceğiniz mekanda, her pazar Arjantin tango müzikleri ve milonga geceleri yapılıyor.
Gerçek meyveli dondurma keyfi
Bol meyve tanecikli yeni Mado dondurmalar, hiçbir katkı maddesi içermiyor. Tamamen doğal içeriğe sahip dondurmalar, gerçek meyvelerden üretiliyor. Üzüm, kara dut, beyaz dut, incir, hurma ve ballı bademli çeşitleri bulunan dondurmalar, ilave şeker içermediği için diyet yapanlara da uygun.
Her saatte sıcak börek
Boşnak Börek; 40 şubesiyle Kocaeli, İstanbul ve Tekirdağ'da hizmet veriyor. Mekan; hijyenik koşullarda üretilen peynirli ve kıymalı su böreği, peynirli, ıspanaklı, kıymalı ve patatesli Boşnak böreği, poğaçalar ve ev baklavası ile damaklarda iz bırakıyor. Böreklerin her çeşidini, her saatte taze ve sıcak bulmak mümkün.
En meşhur kurufasulye
Rize'nin Çayeli ilçesinde 1961 yılında hizmete giren tarihi Hüsrev Lokantası, mönüsündeki efsane lezzetlerle ününe ün katmaya devam ediyor. İstanbul'da eşsiz kurufasulyesiyle tanınan Hüsrev, tereyağlı pilavı ve ev köftesiyle de parmak ısırtıyor. Restoranda kullanılan pirinç Edirne Uzunköprü'den, tereyağı, yoğurt ve fındık ise Trabzon Vakfıkebir'den geliyor.
Antep sofrasının iddialı adresi
Kübban, Gaziantep mutfağından zengin kebap çeşitleri ile Güllüoğlu'nun tüm tatlılarını bir arada sunuyor. Güneşli'de hizmet veren Kübban, Balıkesir'den getirilen kıvırcık kuzusunun kullanıldığı kebaplarıyla dikkat çekiyor.
Yöresel Karadeniz lezzetleri burada
Nalia Karadeniz Mutfağı; yöresel Karadeniz mutfağından lezzetlerle İstanbul'da Güneşli ve Bostancı'da hizmet veriyor. Karadeniz yemeklerinin tümü tereyağıyla pişiriliyor. Mönüde; mısır ekmeği, mısır tatlısı, Hemşin mıhlama, karalahana sarma ve kurufasulye gibi lezzetler öne çıkıyor.
Uygun fiyatlı ve doyurucu
2013 yılında İzmir Bornova Küçükpark'ta açılan Breadli Taste It, lezzetli sosları ve onlarca sandviç çeşidiyle kısa sürede çok sevildi. Lezzetli ürünleri uygun fiyatlara sunan Breadli'nin beş şubesi bulunuyor. Hızla büyüyen marka, Türkiye'de yeni bayilikler vermeye hazırlanıyor.