X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kavurmasız Kurban Bayramı olmaz
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kavurmasız Kurban Bayramı olmaz

  • Giriş Tarihi: 24.9.2015
Kavurmasız Kurban Bayramı olmaz
Kavurmasız Kurban Bayramı olmaz

Et ustası Ramazan Bingöl, kavurma pişirmenin sırrını verdi: Et, kendi yağı ve suyuyla pişirilmeli. Tuz, pişmesine 5 dakika kala eklenmeli. Üzerindeki köpükler alınmalı ve kurumasına izin verilmemeli

Bugün kurban pazarlarında gözle görülür bir hareketlilik var. Bir yanda dini vecibelerini icra etmeyi sabırsızlıkla bekleyen insanlar, diğer yanda bu hareketliliği berekete çevirmek isteyen esnaflar, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak isteyen hanımlar... Peki kurban etinde nelere dikkat edilmeli? Bu özel günde misafirlere et nasıl ikram edilmeli? Ramazan Bingöl Et Lokantası'nın sahibi Ramazan Bingöl bu konuyla ilgili şu satırları kaleme aldı... "Allah'a 'yaklaşmak', teslimiyet ve şükür... Aynı zamanda Müslüman kardeşe yaklaşıp dara düştüğünde onun yanında olmak, kardeşlik ve paylaşmak... Diğer bir yandan lezzet şöleni. Kurulan sofralar, hazırlanan yemekler, birlik beraberliğin ve misafir ağırlamanın keyfi... 'Benim için dünyanın en bereketli ve lezzetli yemeği kurban etinden yapılmış kavurmadır' diyenlerin sayısı yadsınamaz çoğunlukta. Kurban etinin ve özellikle de kurban etinden yapılan kavurmanın tadı gerçekten bir başkadır. Peki, nedir onu böyle lezzetli yapan? Kurban etiyle yapılan kavurmanın lezzeti; hayvanın bütün bölgelerindeki etlerin karışık olarak doğranıp kavrulmasından geçer. Etin kendi yağı ve kendi suyu içinde pişirilmesi gerekir. Ayrıca yağ veya su ilavesi yapılmamalı; etin lezzeti bozulur. Pişiminin ilk yarım saati içinde tencerenin kapağı ile etlerin arasına ayrıca kapak görevi gören herhangi bir tabak yerleştirilmesi, etlerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Tuzu pişmesine beş dakika kala ilave edilmeli, aksi halde sertleşir. Üzerinde biriken köpükleri ayırarak, etin çok fazla kurumasına mahal bırakmadan ateşten alınmalı."