Türkiye'nin en iyi haber sitesi

New York'un kalbinde Türk yemekleri

Giriş Tarihi: 24.11.2015
New York'un kalbinde Türk yemekleri

Amerikalılar, Türk yemeklerini sevdi! New York'un 1950'lerdeki en ünlü caz kulübü; kebap, humus, hünkar beğendi gibi lezzetler sunan bir Türk restoranına dönüştü

New York'ta 1920'li yıllarda opera evi olarak hizmet veren İbis, yaklaşık altı ay önce Türk restoranına dönüştürüldü. 1950'lerde Bob Hope, Dean Martin, Jerry Lewis ve Edith Piaf gibi efsanevi isimlerin sahneye çıktığı mekanda, 90'lı yıllarda ABD eski başkanı Bill Clinton'ın saksafon çaldığı da biliniyor.

6 MİLYON DOLAR HARCANDI
Manhattan bölgesinde yer alan tarihi mekan, nostaljik havası korunarak restore edilmiş ve Türk yemekleri sunan bir restorana dönüştürülmüş. Mönüde; Türk mutfağından döner, kebap, pilav, kuzu şiş, humus, ızgara kuşkonmaz, zeytinyağlılar, hünkar beğendi, lavaş ekmeği ve baklava gibi tatlar yer alıyor. Yemeklere Türk şarapları eşlik ediyor. Haftanın belli günlerinde canlı caz dinletileri de yapılan restoranın yenilenmesi için 6 milyon dolar harcandığı belirtiliyor. Hollywood filmlerinin çekimlerinde de sık sık kullanılan mekan, son dönemde oldukça popüler. Huffington Post gazetesi, İbis için 'New York'un en iyi Türk restoranı' yorumunu yaparken, tarihi bir caz mekanında Türk lezzetlerinin sunulmasının büyük ilgi çektiği belirtildi. Türk mutfağının, Amerika'da trend olduğu da konuşuluyor. İbis'in şefliğini, İstanbul'da büyüyen Ferhat Aydın üstlenmiş. Aydın, büyükbabasının restoranında çalışarak yemek yapmayı öğrenmiş ve 2000 yılında New York'ta Taksim isimli bir mekan açmış. Mekanın mönüsüne imzasını atan Aydın, geçtiğimiz günlerde ABD'de çok ünlü bir şef olan Michael White ile canlı yayında yemek de pişirdi.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
New York'un kalbinde Türk yemekleri
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz