Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Çikolatalı şekerin üstünde beyaz tabaka olmasın!

Giriş Tarihi: 7.9.2016
Çikolatalı şekerin üstünde beyaz tabaka olmasın!

için şeker satın alırken; ambalajını açıp bakın ve ambalajına yapışık olan şekerlerden almayın. Çikolatalı şekerlerin üzerinde ise beyaz tabakanın olmamasına edin

'na sayılı günler kala evlerine gelen misafirlerini en güzel şekilde ağırlamak isteyenleri alışveriş heyecanı sardı. Şu sıralar İstanbul'da özellikle Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nda da bir hareketlilik başladı. Konuklarına bayram çikolatası ve şekeri ikram etmek isteyenler; çarşı ve pazarlarda hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı olanlardan almak istiyor.

LOKUM YUMUŞAK OLMALI
Esnaf ise bayramlık şeker ve tatlı alışverişi yapanlara birtakım uyarılarda bulundu. Ambalajına yapışık olan şekerlerin alınmaması gerektiğini belirten satıcılar, şekerin çok sert olmamasına da edilmesi gerektiğini söylüyor. Satıcılar, merdiven altı üretim olup fiyatı düşük olan çeşitlerden de kaçınılması çağrısında bulunup şu uyarılarda bulunuyor: "Şeker alırken ambalajını açıp bakın, kaliteli olan ambalajına yapışmaz. Aynı şekilde çikolatalı şekerlerin de üzerinde beyazlık oluşmaması gerekir. Lokumda da durum farklı değil. Lokumun da yumuşak olması ve glikoz karışımlı olmaması gerekiyor."

KALİTELİ OLMASINA DİKKAT EDİN
Markalı ürünlerin tercih edilmesinin mağduriyet yaşamamak için şart olduğunu belirten esnaf, marka olan ürünlerin belli bir kaliteye sahip olduğunu ve bu kalitenin tutturulmasının da belli bir maliyetinin olacağını anlattı. Kötü çikolatanın, içindeki katkı maddeleri yüzünden anlaşılabileceğine dikkat çeken şeker satıcıları, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğinin altını önemle çizdi. Bayram alışverişi yapanlar ise daha çok ekonomik olanları tercih ettiklerini söylüyorlar. Ev ekonomisine göre alışveriş yaptıklarını anlatan vatandaşlar, zaman evde yaptıkları tatlı türleri için de alışveriş yaptıklarını söylüyorlar.

BUZDOLABINA KOYMAYIN
Öte yandan şekeri bozulmadan saklayabilmek için öncelikle buzdolabına koymayıp serin yerde muhafaza etmek ve ısıdan, kokudan, nemden ve direkt güneş ışığından uzakta tutmak gerekiyor. Şekerlerin raf ömrü, ürünün yapısı ve muhafaza koşullarına bağlı olmakla birlikte, bir-iki yıl arasında değişmektedir. Normal şekerler yaklaşık iki yıl dayanırken, içerisinde süt olanların son kullanma tarihi bir yıla kadar düşüyor.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Çikolatalı şekerin üstünde beyaz tabaka olmasın!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz