Bu yıl sekizincisi gerçekleşen gastronomi festivali Restoran Haftası, 8 Mayıs'a kadar devam edecek. 'Hadi Yemeğe!' sloganıyla İstanbulluları yemeğe davet eden festivale, İstanbul'un birçok farklı noktasındaki restoranlar katılıyor. Dude Table tarafından bu yıl yerellik temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte; res- toranlar, yerel malzemeler kullanarak hazırladıkları mönüleri sunuyor. İki lezzetten oluşan öğlen mönüleri 35 TL, üç lezzetlik akşam mönüleri ise 50 TL'ye İstanbulluları bekliyor. Restoran Haftası'nda, şeflerin yarattığı özel lezzetleri bir arada tadabileceğiniz tadım mönüleri de yer alıyor.
ÜNLÜ ŞEFLER
Yarın Kanyon'da Tek Lokmada Restoran Haftası başlıklı bir etkinlik de gerçekleştirilecek. Müzik ve sohbetin de eşlik edeceği etkinlikte; restoranlar, katılımcılara tek lokmalık lezzetler sunacak. Kanyon, 27 Nisan'da ise lezzet sohbetlerine evsahipliği yapacak. Kanyon'da Restoran Haftası boyunca; Gastronomi Sohbetleri, Social Tablelar ve Gastro Art etkinlikleri düzenlenecek. Restoran Haftası'nda; Aylin Yazıcıoğlu, Derin Arıbaş, Didem Şenol, Tevfik Alparslan, Maksut Aşkar, Fatih Göktaş, Mihta Yıldırımtaş, Deniz Ahmet Köse, Nihat Sancar, Sahrap Soysal, Aydın Demir, Murat Bozok, Claudio Chinali, Arif Doğan, Rıza Belenkaya ve onlarca şef; misafirlerle buluşacak.