Genelde Akdeniz ve Avrupa ülkelerinin damak tadı olarak bilinen kestane şekerinin eşsiz lezzetini Bursa' ya getiren şirket kurucusu merhum Ali Şakir Tatveren, şekerleme konusundaki bilgi ve tecrübelerini ilk kez Bursa' da Bursalılara sundu. Baba Ali Şakir Tatveren' den görevi devralan Atilla ve Yüksel Tatveren uzun yıllar kestane şekeri ve diğer ürünlerde önemli atılımlara imza atıyor. Günümüzde 2. ve 3. kuşağı temsil eden aile fertleri, mevcut anlayışını koruyup, yurtiçi ve dışında yenilikleri takip ederek ürün gamını geliştiriyor. Markalaşma sürecinde modern tesislere sahip olmanın, yüksek teknolojiyi kullanmanın ve ürünlerinin her yerde bulunabilmesinin önemini bilen Kafkas, 1999 yılında, 6500 m2 kapalı, 10.000 m2 açık alana sahip modern bir tesis kurdu. Bu tesislerde hammaddenin girişinden mamul hale getirilmesine kadar geçen tüm aşamalarda en ileri teknoloji uygulanmakta ve üretim ISO 9001/2000, ISO 22000 standartlarında sürdürülüyor. Bursa'da kendine ait 13 mağazası bulunan Kafkas, yurtiçi pazarlama faaliyetlerini Türkiye'nin merkezi bölgelerindeki shop veya corner olarak nitelendirdiğimiz mağazalarla oluşturulan bir bayilik zinciriyle yürütürken, Türkiye çapında 90 civarında satış noktası bulunuyor. Yılda 3000 ton ve üzeri çiğ kestane işleme kapasitesine sahip olan Kafkas, toplam üretiminin yaklaşık yüzde 10'unu başta Fransa olmak üzere ABD, Yunanistan, Avusturya, Polonya, Suudi Arabistan, BAE, Kuzey Kıbrıs, Japonya, Tayland, Tayvan, İngiltere ve İsviçre'ye ihrac ediyor.