X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kendi markalarını damıtarak yaptılar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kendi markalarını damıtarak yaptılar

  • Giriş Tarihi: 4.10.2013

Bursa'da ünlü markalara danışmanlık yaparken, kendi markalarını kurmaya karar veren Nazlıgül Ünal ve Aslıhan Yıldırım kardeşler, ürettikleri organik zeytinyağı ile Avrupa'ya açılıyor

Bursa'da marka danışmanlığı yapan Nazlıgül Ünal ile kardeşi Aslıhan Yıldırım kardeşler, sıfırdan kurdukları zeytinyağı markasıyla Avrupa'ya açılıyor. Bursa Mudanya'dan topladıkları sofralık zeytinleri, anıtlar yüksek kurulundan aldıkları izinle restore ettirdikleri tarihi Yağhane'de taş baskı yöntemi ile yağa dönüştüren kardeşler, 6 bin yıllık geleneksel yöntemle zeytinyağı üretiyor. '11.11 Sonsuzluk' ve '10.10 Bütünlük' markalarıyla iç piyasada büyük ilgiyle karşılanan ürünler 2014'te '11.11 Sonsuzluk Gurme' markasıyla Fransa, Macaristan, Avustralya'da dünyanın beğenisine sunulacak. Marka danışmanlığı yaparken, Mudanya Kumyaka'nın sofra zeytinlerinden gözde zeytinyağı markalarına imza atan Nazlıgül Ünal, son olarak da 2013 Yılı Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi Ödülü'nü almış.

6 YIL ARAŞTIRDILAR
Sabah Bursa'ya başarı hikâyesini anlatan Nazlıgül Ünal, marka oluşturma fikrinin ilk kez, farklı markalara danışmanlık yaparken ortaya çıktığını söyleyerek, "Yurt dışında yabancı markalarla satılan yağların büyük bölümünün aslında Türkiye'de üretildiği gerçekliği ortadayken, Türklerin kendi markaları ile yabancı pazarlara yağ satmamaları çok şaşırtıcı geldi. Ve o noktada bunun olabileceğini düşündüm" diyerek anlatıyor. Çalışmalara önce fizibilite yaparak başladıklarını söyleyen Ünal, önce farklı yörelerden zeytinyağı toplamaya karar verdiklerini, ancak sonrasında da Mudanya yöresinden toplanan sofralık zeytinlerde karar kıldıklarını belirtti. Zeytinyağı üretiminde organik ve geleneksel üretim için de tarihi Yağhane'yi seçtiklerini söyleyen Ünal, "Yağhane için anıtlar yüksek kurulundan özel izin aldık. Özel bir ekip ile restore ettik. Hem tarihi dokusunu koruduk hem de geleneksel 6 bin yıl önceden gelen geleneksel bir yöntemi yeniden hayata geçirdik. Üstelik bunları iki kız kardeş olarak tek başımıza yaptık ve sonunda başarıyı da kucakladık" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.