Kurban Bayramı tatili tam 9 gün. Bu tatilde beslenme kadar tatil ishalini de göz ardı etmemek gerekiyor. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ziya Mocan, tatilde dikkat edilmesi gereken konuların başında hijyen geldiğini belirtti. Mocan, "Özellikle topluluklarda hastalıklar daha çabuk bulaşır. Ellerin hastalıkların bulaşmasındaki rolü nedeni ile tokalaşma önemli bir bulaşma yoludur. Yabancı proteinler de ishal yapabilir. Alışık olmadığımız et türüne -ki bunların başında keçi eti gelir- bağlı ishaller çok fazla görülür. Yolcu veya bu tip ishallerde hemen antibiyotiğe başlamamak hemen ishali kesmemek gerekir. Mikrobu atınca kadar ya da bir gün mutlaka beklenmelidir. Burada yapılacak ilk şey sıvı ve elektrolik dengesini sağlamak olmalıdır" dedi.