Bursa'daki Özel Medicabil Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli kurbanın mutlaka veteriner hekim kontrolünde kesilmesi gerektiğini söyledi. Kesilen etlerin dondurucuda bir gün bekletilmesi gerektiğine dikkat çeken Ciğerli "Etler birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılarak buzdolabının buzluk kısmında (-2) derecede 3-5 gün veya derin dondurucuda (-18) derecede 3 ay saklanabilir. Etler potansiyel riskli besinler olduğu için çözdürüldükten sonra hemen pişirilmeli, tekrar dondurulmamalıdır. Kaloriferde, açık havada veya soba üzerinde eti çözdürmek mikroorganizmalara davetiye çıkarır kesinlikle tercih etmeyiniz. Et için ayrı doğrama tahtası ve bıçak kullanmalısınız aksi takdirde doğrama işleminden sonra doğrama tahtasını ve bıçağı her ne kadar yıkamış da olsanız çiğ etteki mikroorganizmaları yok etmeye yeterli olmayacaktır. Bu noktada çiğ etten damlayan suların diğer besinlerle temas etmemesi önemlidir. Çözdürülecek olan etin kolaylıkla bozularak zararlı hale gelmesini önlemek için oda ısısında açıkta değil, derin dondurucudan çıkartıldıktan sonra buzdolabında çözdürülmesi sağlanmalıdır" dedi.