Anavatanı Mustafakemalpaşa ilçesi olan "Mustafakemalpaşa peynir tatlısı" verdiği damak tadı ve hazırlanmasındaki kolaylığının yanı sıra bulundurduğu vitamin zenginliği açısından da her mevsim aranılan damak tadı olma özelliğine sahip. 1950'li yıllarda başlayan tatlı üretimi ilçe sınırlarında taze, diğer illerde ise uzun süre dayanması için çifte kavrulmuş olarak satışa sunuluyor. Bu farklı lezzetin hazırlanışını, 50 yıllık tatlı ustası Halil Ataç anlattı: "Öncelikle geniş bir tencereye 1 lt su ile 1 kilo şekeri kabarcıklar çıkana kadar kaynatmak gerekiyor. Kabarcıklar çıkmaya başladığı zaman tatlılar kaynayan şerbetin içine konularak karıştırılıyor, daha sonra kapağı yarım kapatarak 10 dakika kaynamaya bırakılıyor. Daha sonra tencere ateşten alınarak geniş ve yayvan bir kap üzerine şerbetiyle beraber dökülüyor, düzenli bir şekilde diziliyor. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine dondurma, kaymak veya çikolata konularak servis yapılıyor" dedi.