Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Deniz levreğinden ‘balık kokoreç’

Giriş Tarihi: 20.12.2015
Deniz levreğinden ‘balık kokoreç’

Bursa'daki bir tesiste, kokoreç gibi hazırlanan bir balık ürünü büyük beğeni topluyor. Levrek etinin baharatlarla kavrulması sonucu ortaya 'balık kokoreç' çıkıyor

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir şirkete ait sosyal tesisin restoranında menüye yeni dahil edilen ve deniz levreğinden yapılan "balık kokoreç" ilgi görüyor. Bursa Park Bahçe Sosyal ve Kültürel Hizmetler Ticaret AŞ (BURFAŞ) yönetimi, müşterilerine farklı tatlar sunmak için Ar-Ge bölümünde yürüttükleri araştırmalar sonucu ara sıcak olarak menüye yeni bir damak tadı ekledi. Her ne kadar "balık kokoreç" adı verilse de bu ürün için normal kokoreç yapımından farklı bir yöntem kullanılıyor. Öncelikle kılçığından ayrılan levrek eti, küçük parçalara ayrılıyor. Bu et, domates, biber, kapya biberi, soğan eklenerek tavanın içine konuluyor ve tereyağında kavruluyor. Kavurma işleminin ardından tuz, pul biber, kekik ve özel baharatlar eklenip servis ediliyor. Tesisin sorumlusu Serdar Türkan, "balık kokoreç"in gerek yurt içi gerekse yurt dışından gelen müşterileri tarafından beğenildiğini söyledi. Bu yemekte kuzu kokoreçte kullanılan baharatları tercih ettiklerini belirten Türkan, "Balığı sevmeyenler dahil, özellikle bunu yemeye gelen misafirlerimiz var. En çok tercih edilen ara sıcak ürünümüzdür" dedi. Restoranın aşçısı Resul Sarı ise "balık kokoreç"in tüm deniz balıklarından yapılabileceğini ancak bu üründe levrek ve çipuranın tercih edildiğini anlattı.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Deniz levreğinden ‘balık kokoreç’
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz