Bektaşi üzümü yetiştirmesi ve bakımı kolay, özen gerektirmeyen bir meyvedir. Bektaşi üzümü her derde deva olmasıyla bilinir. Haziran ayında olgunlaşan bektaşi üzümü bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Bektaşi üzümü meyveleri, normal üzüme benzer. Haziran ayında olgunlaşan bektaşi üzümünün sağlığımıza sayısız etkisi bulunmaktadır. Bektaşi üzümü, A, B, C ve E vitaminleri bakımından zengindir. Zengin bir potasyum, fosfor, manganez, bakır ve demir deposudur. Bektaşi üzümü, yüksek tansiyonu düşürmekle beraber, kalp damar hastalıklarının tedavisinde yardımcı bir araçtır. Kandaki toksinleri temizler ve kolesterolü düşürür. Bakır ve hemoglobin üretimine yardımcı olur. Bektaşi üzümü vücutta müshil etkisi yarattığından bağırsak aktivitesini de artırır. Bundan başka idrar söktürücü ve safra kesesini temizleyici özelliği de bulunur. Bektaşi üzümünün meyveleri veya yapraklarından çay yapılmasıyla adet düzensizliğini ve uzamış menopoz kanamasını normal hale getirir. Bektaşi üzümünün meyveleri veya yapraklarından çay yapılmasıyla adet düzensizliğini ve uzamış menopoz kanamasını normal hale getirir. Bektaşi üzümü çayı ayrıca mide, bağırsak, iltihaplı romatizma, damla ve osteokondroz gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu yararlı meyvenin ağrıyan bölgeler için ağrı kesme ve vücutta özellikle karın bölgesindeki şişkinlikleri indirme özelliği de bulunuyor.