5 günlük hava durumu
22 Ağustos 2014 Cuma
Biyografi

NAZ ELMAS

16 Haziran 1983 tarihinde, İstanbul'da dünyaya geldi.

Pedagog bir anne ve reklamcı bir annenin kızı olan Naz Elmas'ın, kendisinden sekiz yaş büyük olan ablası Aslı Elmas da oyunculuk yaptı. Üvey kardeşi Açelya Elmas ise oyunculuk kariyerine devam ediyor.

Naz Elmas ilköğrenimini 50. Yıl Cumhuriyet'te okudu.

Özel Kalamış Lisesi'nden 2001 yılında mezun olan Elmas, aynı yıl Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı.

2004 yılında gösterime giren ve 62 bölüm olarak gösterilen Andaç Haznedaroğlu yönetmenliğindeki Haziran Gecesi dizisindeki Havin karakteriyle tanındı.

Elmas, aynı yıl gösterime giren Cem Yılmaz filmi G.O.R.A.'da, Erşan Kuneri karakterinin sekreterini canlandırdı.

Haziran Gecesi'nin ardından Candan Öte'de Aytaç Arman, Nebahat Çehre ve Lale Oraloğlu gibi başarılı oyuncularla beraber rol alan Elmas, 2007 yılında Emre Altuğ ve Tuğçe Özbudak ile beraber başrollerini paylaştığı El Gibi adlı dizinin kadrosunda yer aldı.

2008 yılında, Grey's Anatomy adlı Emmy ve Altın Küre ödüllü ünlü Amerikan dizisinin yerli uyarlaması olan Doktorlar'ın kadrosuna giren Elmas, bu dizide Eylül karakterini canlandırdı.

Kutsi ve Yasemin Ergene ile beraber rol aldığı Doktorlar'ın büyük ilgi görmesinin ardından, çeşitli reklam filmlerinde oynayan Elmas, 2009 yılında ise Nefes adlı dizide rol aldı.

2011 yılında yayınlanan Ay Tutulması adlı diziyle oyunculuk kariyerine devam eden oyuncu, bu dizinin finali ile birlikte Bir Ömür Yetmez adlı dizide "Melek" karakterini canlandırdı.

2012'de yayınlanan Ustura Kemal dizisinde rum kızı Angeli'yi canlandıran Elmas, şu sıralar Güzel ve Çirkin dizisinde rol alıyor.

Filmografi / Yıl Başlık Rolü
2004 G.O.R.A Sekreter
2011 Ya Sonra Burcu

Televizyon / Yıl Başlık Rolü
2004 - 2006 Haziran Gecesi - Havin
2006 Candan Öte - Gülen
2007 El Gibi - Ece
2008 Doktorlar - Eylül
2009 Nefes - Nefes
2011 Ay Tutulması - Ayla Yılmaz
2011 Bir Ömür Yetmez - Melek
2012 Ustura Kemal - Angeli
2013 Güzel Çirkin - Komiser Nazlı

NAZ ELMAS HABERLERİ