Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat

Bel niye ağrıyor?

* İnsan omurgası vücudun tüm yükünü taşır. Boyun ve bel omurları hareketli olduğu için yaş ilerledikçe, bu bölgeler üzerindeki yük daha fazla etki göstermeye başlar.
* Her bir omur çeşitli darbelerden, aşırı yükten ve hastalıklardan etkilenir. Ağır yük kaldırma ve ani hareketler, dıştaki tabakanın yırtılmasına neden olur. Bel fıtığı ve bel kayması böyle oluşur...

HASTALIK SİNYALİ

* Bel ağrısı, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Omurları birleştiren eklemlerin iltihapları, kireçlenmeler ve kemik yapısının yaşla birlikte azalması da bel ağrısı nedeni olabilir.
* Bel kasları üzerine aşırı yüklenme, omurganın yapısal bozuklukları, omurgaları tutan tüberküloz enfeksiyonu, yaralanmalar, romatizmal hastalıklar ve tümörler, bel ağrılarına yol açar.
* Bel ağrıları da baş ağrıları gibi başlı başına bir hastalık veya diğer bir bölgedeki hastalığın belirtisi olabilir.

'BEL ÇEKTİRME'DE FELÇ RİSKİ!
* 'Bel çektirmek' önerilir mi?
Bu yöntem tıpta 'manipulasyon terapi' olarak bilinmekte ve sadece hekimler tarafından uygulanmaktadır. Bu yöntemin hekim tarafından bile son derece titiz bir şekilde uygulanması gerekir. Çekme sırasında omurilikten çıkan sinirler omurlar arasında sıkışarak, hastalık onarılması güç bozukluklara hatta felce neden olabilir. Oysa birçok hastanın bel ağrısı; basit ilaçlarla ya da yatak istirahatı ile geçebilir. Tıp dışı kişiler tarafından uygulanan bu yöntemin bazı hastalarda başarılı olması, bu yöntemlerin riskini ortadan kaldırmaz. Tıpta uygulanan girişimlerde ilk ilke, hastaya yararlı olalım derken zarar vermemektir. Bu nedenle, tıp dışı kişilere bel çektirmenin son derece zararlı olduğu özellikle vurgulanmalıdır.