Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu Pazar babaların

17 Haziran Pazar Babalar Günü. Tüm babaların bu özel gününü kutlarız. Bu dosya hediye konusunda kararsız olan herkes için...
Gömlek almanın kuralları olduğunu biliyor musunuz? Uzmanlık alanı 'gömlek' olan moda tasarımcısı Franco De Zuani, aksesuar olmaktan çıkan gömlekleri seçmenin püf noktalarını anlatıyor

- Size ne dememiz gerekiyor, gömlek eksperi mi?
- Ben çok uzun süredir giyim üzerine çalışıyorum. Konfeksiyonda çalıştım, freelance modelistlik yaptım. Ardından özel dikim ürünler hazırlamaya başladım. Önce erkek, daha sonra kadın kıyafetleri ve en sonunda da gömlek' üretmeye başladım. Belli bir aşamaya geldiğimde İtalyan şirketlerinden danışmanlık teklifleri alınca, bu yayıldı ve gerçek işim halini aldı.

- Vakko için çalışıyorsunuz, bu işbirliğiniz nasıl başladı?
- Vakko bir İtalyan firmasına 'model-ürün geliştirme' alanında özellikle bir teknik uzmanla çalışmak istediğini söyleyince, ben devreye girdim.

- Gömlek alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?
- Aslına bakarsanız, bugün bir gömlek sadece 'gömlek' olmaktan çıktı. Artık gömlek satın alırken, bir kişilik taşıyıp taşımadığına bakılıyor. Gömlekler üzerinizdeki 'esas kıyafet' olarak görülüyor. Ama şıklığın yanı sıra rahatlık çok önemli. Dolayısıyla kalıbından yaka ölçüsüne, telasından balenine her detay, bir gömleğin rahatlığını oluşturan noktalar.

- Nasıl gömlekler yapıyorsunuz?
- Her sezon gömlek koleksiyonunda yer alan tasarımlarında kumaşın dokusu, ipliğin kalitesi ve yaka şekli gibi unsurlar öne çıkıyor. Üç ayrı kalıpta ve bu kalıplara paralel değişik yakalar tasarlıyoruz. Yakalarda boyun rahatlığı ön plandadır. Yakanın düzgün durması önemli bir detaydır. Ayrıca yaka dik dururken kullanılan kumaş ve malzemelerin boynu rahatsız etmemesi gerekir. Yakanın açık/kapalı, büyük/küçük oluşuna göre farklı kravat bağlama şekillleri vardır. Küçük ve kapalı yakalarla ince ve küçük düğümlü kravatlar, daha açık yakalarda ise daha büyük düğümler tercih ediliyor. Kol düğmeleri ile kullanılan duble manşet modeller gömlek koleksiyonumuzda önemli bir yer taşıyor. Eskiden daha çok akşam ve özel günlerde tercih edilen bu manşet şekli, artık çok rahat bir biçimde günlük hayatta ve iş ortamında da tercih ediliyor. - Gömlek trendler neler son dönemde? - Bugün gömleğin tasarım ve üretim sürecinde teknik analizler ve modern elektronik teknolojinin kullanılıyor olması, gömleğin önemini bir kez daha vurguluyor. Biz gömlek koleksiyonumuzu hazırlarken, modayı asla gözardı etmiyoruz. Ancak bunun yanında, farklı tercihleri de çok hassas bir biçimde göz önünde tutuyoruz. Bu yıl daha çok 'kent' yaka dediğimiz; büyük ve düğmesiz gömlekler var. Özel dikim, kişiye özel gömlekler de her zaman olduğu gibi revaçta.

Kim, nasıl gömlek giymeli?

* İyi bir gömleğin en önemli özelliği bedene uyumudur.
* Gömlek ne bol olmalı ne de vücuda tam oturmalıdır.
* İdeal gömlek manşeti, ceketin altından iki santim görünendir.
* Kilolu kişiler, kumaş seçiminde düz ya da boyuna çizgili pötikareli kumaşları tercih etmelidir.
* Boynu kısa olanlar yüksek yaka gömlek tercih etmemeli, oyuntusu öne düşük, küçük ve zarif yakalar kullanmalıdır.
* Yüzü geniş olanlar yaka formatı açık İtalyan yaka yerine, daha kapalı, klasik yaka veya düğmeli yakaları tercih etmelidir.
* Uzun ve dar yüzlü erkekler için ideal olan; yaka formatı açık, yüksek klasik veya İtalyan yakalardır.
* Yuvarlak yüzlü erkekler, geniş yaka yerine klasik veya daha kapalı yakaları seçebilir.

Sayısız seçenek var

Babalara hediye almak, nedense daha zordur. Ama onların ilgisini çekebilecek çok sayıda alternatif, Mudo City mağazalarında sizleri bekliyor. Düz ya da çizgili tişört ve trikolar; yaz mevsimi için ideal olan şortlar ve bermudalar seçeneklerden bazıları. Bunun dışında ofis aksesuarlarından kişisel bakım ürünlerine, kol saatinden teleskopa sayısız hediyeyi Mudolar'da bulabilirsiniz. Spor tarzı benimseyen veya klasik çizgisinden ödün vermeyen, her yaşta ve zevkte erkeklere hitap eden ürünler, uygun fiyatlara satılıyor. Üstelik taksitli alışveriş imkânınız da var. Farklı bir hediye istiyorsanız, aklınızda olsun!

Yüzde 50 indirim hediyeli

Babalar Günü'nde çok hesaplı bir hediyeye ne dersiniz? Özellikle de moda trendlerini takip eden, giyimine düşkün bir babanız varsa, bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Bugüne özel olarak alacağınız her ikinci ürüne yüzde 50 indirim uygulayan Koton mağazaları, yine bugün için bir paket hazırlamış. İçinde birbiriyle uyumlu gömlek, kravat, kol düğmesi ve yaka mendili bulunan hediye paketinin fiyatı, 79.99 YTL. Hem işyerinde hem de gündelik olarak erkeklere birçok kıyafet seçeneği sunan marka, farklı koleksiyonlarıyla her yaşa da hitap ediyor.