06 Mayıs 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şampiyonluk derbisi F.Bahçe'nin

Şampiyonluk derbisinde Kartal'ı İnönü'de yıkan F.Bahçe güldü. Kezman'ın golü Kanarya'yı mutlu sona çok yaklaştırdı. Kalan 3 haftada sadece 4 puan 100. yılda şampiyonluğa yetiyor.

Türkiye'nin kilitlendiği tarihi derbiyi BJK İnönü Stadı'nda kazanan Fenerbahçe, 100. yılında şampiyonluğa doğru dev bir adım attı. Sarı-lacivertlilere kalan üç maçta 4 puan mutlu son için yetiyor. Karşılaşmanın başında son maçın kahramanları Tümer ve Nobre'nin şutlarıyla karşılıklı birbirinin kalesini yoklayan iki takım arasındaki mücadele, Tigana'nın tedbirli oyun felsefesi nedeniyle sarı-lacivertlilerin lehine döndü. 13. dakikada Tuncay'ın ara pasında ofsaytı Gökhan Zan bozdu; Kezman aşırtma bir vuruşla topu filelere göndererek İnönü'deki bin 600 Fenerbahçeli'yi sevinçten çılgına çevirdi: 0-1.

YILIN DERSİNDEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Burak'la sağ kanadı daha iyi kullanan ve Ümit Özat'ı zorlayan Beşiktaş, 22. dakikada ilk ciddi atağını geliştirdi. Bu dakikada Delgado'nun pasında Burak'ın sert şutu yan ağlarda kaldı. Golden sonra Tümer ve Tuncay'ın etkili oyunlarıyla Fenerbahçeli futbolcuların zamandan çalma gayretleri ön plana çıktı. 33'te Delgado'nun uzaktan şutu az farklı auta çıkınca üç dakika uzatılan ilk yarı 1-0 bitti.

ABLUKA SONUÇ GETİRMEDİ

Elele tribünleri selamlayarak ve Bobo moralini alarak ikinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş 65'e kadar F.Bahçe'yi adeta ablukaya aldı. Ancak sağlı sollu ataklar gerçekleştiren Beşiktaş, sarı-lacivertli defansı aşamadı. Tümer'in Zico'ya "Daha çok var. Top çevirelim, futbol oynayalım" diye uyarıda bulunmasını gerektirecek kadar Fenerbahçe'nin kendi sahasına çekildiği ikinci yarıda İbrahim Akın'ın da oyuna girişi Beşiktaş adına beklenen golü bir türlü getirmedi. 72. dakikada Burak'ın ortasında İbrahim Akın'ın, 77'de de Bobo'nun kafa vuruşu kaleci Serdar'da kaldı. Bitime 8 dakika kala 4. hakemin 'dirsek' uyarısıyla karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, Beşiktaş'ın en iyilerinden biri olan İbrahim Toraman'ı oyundan atınca sonuç 1-0'a bağlandı. Sonuçta Fenerbahçe rakibini kendi sahasında devirerek şampiyonluk kapısını yeniden araladı.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI


Fenerbahçe resmi olmasa da İnönü Stadı'nda adeta şampiyonluk turu attı. Sarılacivertli futbolcular, maç sonrası taraftarlarla tek vücut oldu

Fenerbahçeli futbolcular, 'zaferin' sevincini kale arkasındaki taraftarlarıyla paylaştı. Hakem Fırat Aydınus'un bitiş düdüğünün ardından taraftarlarına koşan sarı-lacivertli futbolcular, onlarla karşılıklı tezahüratlar yaptı. Fenerbahçe'nin Ganalı yıldızı Stephen Appiah reklam panosunun üzerine çıkarak adeta kendinden geçti. Karşılaşmada forma giymeyen Semih Şentürk ise 90 dakika oynamış kadar yorulacak şekilde sevindi. Derbideki tek golün sahibi Mateja Kezman ile Diego Lugano gibi isimler de çılgınca sevindi. Taraftarlarına forma fırlatan Fenerbahçeli futbolcular, deyim yerindeyse resmi olmasa bile şampiyonluk turunu İnönü Stadı'nda attı.

SAMANDIRA'DA COŞKU SELİ

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını Samandıra Tesisleri'nde coşkuyla karşıladı. Meşaleler yakan kalabalık taraftar grubu, sarı-lacivertli futbolcuları bağrına bastı. Fenerbahçeliler'in 'kalesi' olarak bilinen Bağdat Caddesi gibi Anadolu'nun birçok kentinde de kutlamalar yapıldı. Fenerbahçe'ye gönül verenler şampiyonluğun büyük ölçüde garantilenmesinin verdiği sevinçle sabaha kadar uyumadı.

KEZMAN: 3 PUAN İÇİN ÖLEBİLİRDİK


Fenerbahçe'ye Beşiktaş karşısında galibiyeti getiren golü atan Kezman maç sonrası oldukça keyfliydi. Uzun süredir taraftarın tepkisini çeken bir futbol ortaya koyan Sırp forvet, G.Saray derbisinden sonra Beşiktaş'a da gol atarak büyük maçlara daha iyi konsantre olduğunu gösterdi. Kezman, "Maç öncesi takım arkadaşlarımızla bir konuşma yaptık. Patlamaya hazır bomba gibiydik. Buradaki 3 puan için ölebilirdik bile. Gerçek kimliğimizi sahaya yansıtarak sonuca ulaştık" diye konuştu.

FATURA TIGANA'YA

İlk yarıda savunmaya öncelik veren Tigana, 'korkak' olduğu için eleştirildi. Fransız hoca, yenik başladığı ikinci yarıda uyandı ama 45 dakikalık cesaret, yenilgiyi önlemeye yetmedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Tigana, derbiden sonra kaçan puanların sorumlusu olarak hedef tahtasına oturdu. Fransız teknik adam, zaten derbi öncesi France Football'a yaptığı "Beşiktaş'ı bırakacağım" açıklamaları nedeniyle ağır eleştiriler almıştı. Fenerbahçe maçı öncesi böyle bir açıklamanın yapılması Beşiktaş camiasında "Sorumsuzluk" olarak yorumlanmıştı. Tigana, derbide ise 'Sorumsuz' unvanının yanına 'Korkak' unvanını da ekledi. Fransız hoca, bu sezon hiç yenilmediği, kupadan elediği rakibine karşı önceliği savunmaya verip, tek forvetle sahaya çıkınca eleştirildi. İlk yarıda ezik oynayan Kartal, yenik duruma düşünce 2. yarıda Fransız hocaya 'cesaret' geldi. Delgado-Bobo, Baki-İbrahim Akın, Mustafa Doğan-Ali Tandoğan değişiklikleri hücum gücünü artırmaya yönelikti. Ama bu değişiklikler maçı çevirmeye yetmedi. Tigana maç sonrası "Üzücü bir gece. İlk yarıda telaşlıydık. İkinci yarıda ise çok iyiydik. Toraman'ı kaybettik. Bu gece uyumak çok zor olacak. 4 günümüz var ve bizim kupayı almamız lazım" dedi. Tecrübeli hoca 'Ayrılık' açıklaması ile ilgili soruya ise "Tigana'nın değil, Beşiktaş'ın geleceği önemli. Bu sene mutlaka bir kupa almamız lazım" yanıtını verdi.

BEŞİKTAŞ İSYANDA


Siyah-beyazlılar hakem Aydınus'un yönetimine tepki gösterdi. Yönetici Çelik ve kaptan İbrahim Üzülmez, F.Bahçe'den 'hakem yorumu' istedi

Beşiktaş'ta karşılaşma sonrası Fenerbahçe'ye ve hakem Fırat Aydınus'a tepkiliydi. Yönetici Murat Çelik, "F.Bahçe, futbolun değil ama vakit çalmanın, tribünleri tahrik etmenin, hakemi etkilemenin en güzel örneklerini verdi. Kadıköy'de bunların binde birini bile yapamayanların başına neler geldiğini herkes biliyor. Kablo kestirmeye kadar varan icraatın sahipleri bakalım ligden çekilme için ne diyecekler?" yorumunda bulundu.

ÜZÜLMEZ: MİKROFONLAR FENER'E

Celal Kolot, F.Bahçe'ye yakışmayan futbolcuları, yöneticilerine şikayet edeceklerini söylerken, İbrahim Üzülmez, "Mikrofonları F.Bahçeli yöneticileri uzatmanızı istiyorum. Söyleyeceklerini çok merak ediyorum" diye konuştu. Bir grup Beşiktaş taraftarı, Fırat Aydınus'un evinin önüne giderek protesto gösterisi yaptı.




Kayseri'den Çankaya'ya
Türk siyasi tarihinin son 10 yılının vitrininden inmeyen ve önceki gün cumhurbaşkanı adayı olan Abdullah Gül...
Çernobil
Bundan 21 yıl önce 26 Nisan 1986’da Çernobil nükleer santrali patladığında etkileri Avrupa’da ve Türkiye’de...
Kupa'da finalin adı: K.Erciyes-Beşiktaş
Fortis Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu. Trabzonspor'u eleyen K.Erciyesspor ile Fenerbahçe'yi eleyen...
İstanbul'un rövanşı Atina'da: Liverpool-Milan
Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'yi eleyen Liverpool ile Manchester United'ı eleyen Milan, Atina'daki finalde...
UEFA Kupası İspanya'da kaldı: Sevilla-Espanyol
UEFA Kupası'nda geçen yılın şampiyonu Sevilla, Osasuna'yı elerken, Espanyol da Werder Bremen'i geçerek...
MotoGP Türkiye Grand Prix'si
İstanbul, dünyanın en büyük motor sporları organizasyonlarından MotoGP'ye 3. kez evsahipliği yaptı. MotoGP...
İnternet sansürü ve ifade özgürlüğü paneli
9-22 nisan tarihleri arasında kutlanan İnternet Haftasi nedeniyle İstanbul Üniversitesinde "İnternet sansürü...
İnternet medyası masaya yatırıldı
Türkiye'nin internet ile tanıştığı günün 15. yıldönümünde düzenlenen "İnternet Günleri" etkinliği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu