Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avrupa'nın en büyüğü Milan

Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğu, finalde İngiltere'nin FC Liverpool takımını 2-1 yenen İtalya'nın AC Milan takımı kazandı.
Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğu, finalde İngiltere'nin FC Liverpool takımını 2-1 yenen İtalya'nın AC Milan takımı kazandı. İki yıl önce Milan, İstanbul'da 3-0 öne geçmiş, Liverpool 3-3'ü yakalayıp penaltılarda rakibini 3-2 mağlup etmişti. Bu kez Milan, intikamını Atina'daki finalde 2-1'lik galibiyetle aldı ve Şampiyonlar Ligi Kupası'nı yedinci kez müzesine götürdü.



Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Olimpiyat Stadı'nda 63 bin 500 biletli seyirci önünde yapılan ve Alman hakem Herbert Fandel'in yönettiği maçta, AC Milan'ı şampiyonluğa götüren golleri, 45. ve 82. dakikalarda Filippo Inzaghi kaydetti. İngiliz ekibinin tek golü ise 89. dakikada Dirk Kuyt'tan geldi.

Maçtan sonra AC Milan Kaptanı Paolo Maldini, kupayı UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden aldı ve kariyerinde 5. kez bu kupayı kaldırarak tarihe geçti.

Böylece bu kupada İtalyan takımları 11. şampiyonluklarına ulaşarak İspanyollar'ın bu kupadaki başarı rekoruna da ortak oldular.

Ligde bu sezonun gol krallığını ise 10 golle AC Milan'dan Kaka elde etti.

MILAN'IN DUALARI KABUL OLDU

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester'ı İtalya'da gole boğan Milan finale yükseldi. İtalyan ekibi böylece 2005'te İstanbul'da 3-0'dan kupayı kaptırdığı Liverpool'la ödeşme şansını elde etti.



Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Milan ilk maçta 3-2 yenildiği Manchester United'ı 2-0 yenerek 2005'te finalde kaybettiği Liverpool'un rakibi oldu. Maça çok hızlı giren Milan'dan Seedorf'un 3. dakikadaki sert şutunu Van Der Sar son anda kornere tokatladı. Hollandalı oyuncunun 11'de ceza sahasının dışındaki yaya kafayla indirdiği topu Kaka nefis bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0. 20'de Giggs'in ceza sahası dışından sert şutu Dida'da kaldı. 30'da gecenin kahramanı Seedorf savunmanın kafayla uzaklaştırmak istediği topu ceza sahasının hemen dışında kontrol etti, Fletcher ve Vidic'i geçip nefis vurdu: 2-0. 41'de Oddo'nun sağdan yerden gönderdiği topu Inzaghi dışarı attı.

ÜÇÜNCÜLERİN FİNALİ!

52'de Seedorf ile birlikte gecenin yıldızı Kaka hareketlendi, Vidic'i geçip sert vurdu, Van Der Saar topu tokatladı. 78'de Gilardino aldığı nefis ara pasıyla ilerledi ve plase vuruşla Milan'ın 3. golünü kaydetti. Böylece 23 Mayıs'ta Atina'daki finalde 2005 İstanbul finalistleri Milan ile Liverpool buluşmuş oldu. Şampiyonların kupasında finali, lider Manchester United'ın 18 puan gerisinde kendi liginde 3. olan Liverpool ile İtalya'da şampiyon İnter'in 28 puan gerisinde liginde yine 3. olan Milan'ın oynayacak olması gecenin ilginç notu oldu.

İLK FİNALİST LIVERPOOL

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Chelsea'yi penaltı atışları sonunda 4-1 deviren Liverpool, Atina yoluna çıktı.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool ilk maçta 1-0 yenildiği Chelsea'yi normal sürede 1-0 yenmeyi başardı. Uzatmaya ve ardından penaltılara giden mücadelede son sözü Liverpool'un kalecisi Reina söyledi, Liverpool, Atina yoluna çıktı: 4-1. Ligde Manchester United'ın 5 puan gerisine düşen Chelsea'de tek amaç 2005 Şampiyonlar Ligi yarı finalinde elendiği Liverpool'dan rövanşı almaktı. Ancak 22. dakikada sol kanattan Gerrard'ın yerden kullandığı serbest atışı Agger harika bir vuruşla ağlara gönderdi. 32'de Chelsea sakat olduğu iddia edilen Shevchenko'nun yokluğunda hücumdaki tek gücü Drogba ile fırsat yakaladı. Fil Dişi Sahilli futbolcu sağdan ceza sahasına girip sert vurdu ama İspanyol kaleci Reina topu tokatladı. 56'da Liverpool turu getirecek gole çok yaklaştı. Crouch'un kafasını kaleci Cech köşeden tokatladı. Bu pozisyondan 4 dakika sonra Kuyt'un kafasında direk gole izin vermedi ve maç uzatmaya gitti.



CHELSEA, REINA'YI GEÇEMEDİ

Uzatmalarda iki takım da kendisini avantajlı konuma getirecek ve Atina'daki finale götürecek golü bulamayınca penaltı atışlarına geçildi. Zenden'in Liverpool'u 1-0 öne geçirmesinin ardından Roben'in penaltısında İspanyol kaleci vücudunu konuşturdu. Xavi Alonso ve Lampard ikinci penaltıları gole çevirirken, Liverpool'un beyni Gerrard, Cech'i avladı. Geremi sanki Chelsea'de değil de Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki günleri hatırlarcasına topu Reina'nın üzerine nişanladı. Geçtiğimiz aylarda takım arkadaşını döven Kuyt bu kez Cech'in ağlarını dövünce Liverpool rakibi ile son üç sezonda oynadığı ikinci yarı finali kazanıp Atina biletini aldı. Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho ise üç günde kaybedilen iki cephenin ardından artık Rus Çarı'nın topraklarından çekilip İspanya'daki Madrid topraklarını hedeflemeye başladı. Adı Real'le başlayan ve bu kupayı en çok kazanan toprakları.

***

M.UNITED MILAN'I 90'DA DEVİRDİ

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Manchester United, Milan'ı 90. dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup ederek rövanş maçı için avantaj elde etti.



Maçın 5. dakikasında Cristiano Ronaldo'nun kafa vuruşu kaleci Dida'dan sekti, Brezilyalı file bekçisi topu ters tokatlayarak kendi ağlarına gönderdi. 22'de Kaka, Seedorf'un harika pasıyla ceza sahasına hareketlendi ve sol ayağı ile topu Milan'ın beraberlik golü olarak filelere yolladı. 37'de Kaka nefis bir hareketle Heinze ve Evra'yı birbirine çarptırdı ve plase bir vuruşla skoru 2-1'e taşıdı. 59'da Scholes'un ceza sahasına harika pasını Rooney İngiliz ekibinin beraberlik golü olarak ağlara gönderdi. 90. dakikada Giggs'in pasında Rooney nefis bir şutla Manchester United'i evinde 3-2 üstünlüğe taşıyarak gelecek çarşamba Milano'da yapılacak rövanş öncesi de avantajın Kırmızı Şeytanlar'a geçmesini sağladı.

***

CHELSEA LIVERPOOL'U COLE'LE DEVİRDİ

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında, dün akşam başkent Londra'da karşı karşıya gelen 2 İngiliz takımdan FC Chelsea, rakibi FC Liverpool'u 1-0 yenerek rövanş için avantaj elde etti.

Stamford Bridge Stadı'nda Alman hakem Markus Merk'in yönettiği karşılaşmayı yaklaşık 40 bin kişi izlerken, evsahibi takımın golünü, 29. dakikada Joe Cole kaydetti.

Son 2 sezondur İngiltere Premier Ligi'nde şampiyonluğu kimseye kaptırmayan, ancak Avrupa'da istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan FC Chelsea, sahasındaki maçtan galibiyetle ayrılarak 1 Mayıs'taki rövanş için avantaj yakaladı. FC Chelsea ile FC Liverpool arasındaki bu maçın rövanşı, 1 Mayıs Ssalı günü Liverpool'daki Anfield Road Stadı'nda yapılacak ve 23 Mayıs Çarşamba günü Yunanistan'ın başkenti Atina'da Olimpiyat Stadı'nda yapılacak finale gidecek takım netlik kazanacak.

Ligde çarşamba gecesi yapılan diğer yarı final ilk maçında da Manchester United, evinde AC Milan'ı 3-2 yenmişti.

***

ÇEYREK FİNAL RÖVANŞ MAÇLARI

CHELSEA +91'DE ATTI JOSE'NİN YÜZÜ GÜLDÜ

Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea, +91'de Essien'in nefis golüyle Valencia'yı devirip yarı finale çıktı

Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ilk maçta evinde 1-1 berabere kaldığı Valencia'yı deplasmanda 91. dakikada attığı golle 2-1 yenerek tur atladı. 30. dakikada vuruşu direkten dönen Morientes, iki dakika geçmeden Joaquin'in ortasında durumu 1-0 yaptı. İlk yarıyı Valencia 1-0 önde bitirdi. 52. dakikada ceza sahasında Drogba'dan seken topu Shevchenko tamamlayarak skora denge getirdi: 1-1. Maç uzatmaya gidiyor denirken +91'de ceza sahasına giren Essien nefis bir şutla Canizares'i kapattığı köşeden avladı. Liverpool'a evinde 3-0 yenilen PSV Eindhoven rövanşta bir mucizeye imza atmazsa Chelsea final için bir başka İngiliz ekibiyle karşılaşacak.

MANCHESTER, ROMA'YI GERÇEKTEN YAKTI: 7-1

Çeyrek finalin diğer rövanş maçında Premier Lig lideri Manchester United, Roma'yı darmadağın etti: 7-1. İlk maçta rakibine 2-1 yenilen Manchester, Old Trafford'daki maça hızlı başlayıp 11. dakikada Michael Carrick, 17'de Alan Smith ve 19'da Wayne Rooney ile bir anda 3-0'ı buldu. 44 ve 46'da Christiano Ronaldo, 60'ta bir kez daha Carrick ile skor 6-0 oldu. Roma tek golüne 69'da Daniele De Rossi ile imza atarken, 81'de Patrice Evra tarihe geçen maçın son golünü ağlara yolladı.

MİLAN SÜRPRİZİ

2003 şampiyonu evinde 2-2 berabere kaldığı B.Münih'i Seedorf ve Inzaghi'nin golleriyle yenerek Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalist oldu***
Milan, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İtalya'da 2-2 berabere kaldığı Bayern Münih'i Almanya'da 2-0 yenerek Manchester United'ın rakibi oldu. Maçın dört ve sekizinci dakikasında ev sahibi ekipten Ottl iki pozisyondan yararlanamadı. 27. dakikasında Şampiyonlar Ligi'nde 91, maçına çıkan Seedorf, ceza sahası çizgisinden nefis bir vuruşla Milan'ın ilk golünü kaydetti: 0-1. Bu golden dört dakika sonra Seedorf'un nefis topuk pasında Bayern savunmasının arkasına sarkan Inzaghi ceza sahası yayından sert bir şutla, ileri çıkan Oliver Kahn'ı avladı: 0-2. +93'te ilk maçta iki gol atan Daniel Van Buyten'in vuruşu Dida'nın ayaklarından döndü. Aynı dakikada Milan'dan Kaka, net bir pozisyonda topu Kahn'a teslim etti. Bu sonuçla Milan yarı finalde Manchester United'ın rakibi oldu. Karşılaşmayı İngiliz ekibinin teknik direktörü Sir Alex Ferguson da izledi.

İKİ İNGİLİZ KARŞI KARŞIYA

Diğer yarı final maçında ise Liverpool deplasmanda 3-0 mağlup ettiği PSV Eindhoven'ı 67. dakikada Crouch'un golüyle yendi. 2005 şampiyonu yarı finalde Chelsea ile eşleşti. Bu arada Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho "Ben kalmak istiyorum. Ama hayatta her istediğiniz olmaz. Sezon sonunda gidebilirim" diyerek ayrılacağının sinyalini verdi.