Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İncelmek için diyet mağduru olmayın

Hazırlayan: Esra Tüzün
Kilo vermek bazen kabusa dönüşebilir. Kilolarınızdan kurtulmaya çalışırken, aklınıza hayalinize gelmeyecek sorunlarla karşılaşabilirsiniz. "Yok artık" demeyin çünkü diyeti kabus gibi yaşayanların sayısı giderek artıyor. Bu dosyada onlardan birkaçı size yanlış diyetler yaparak nelerle karşılaştıklarını anlatıyor. Yaz diyetine başlamadan bu dosyayı okuyun!
Zayıflamak için yaptığı diyet, kabusu olan iş kadını Leyla Akçağlılar anlattı: 21 yıl sebze ve salatayla beslendim! Böbreklerim iflas etti!

21 SENE DİYET YAPTIM BÖBREĞİMİ KAYBETTİM

Ünlü işkadını Leyla Akçağlılar, bu yıl ikinci hayatına başladı. Amerika'da böbrek nakli oldu. Onun böbreklerini iflas ettiren yaptığı bilinçsiz diyetlerdi. 21 yıl boyunca diyet yapan ve hiç et yemeyen Akçağlılar, yeni hayatında önce etin tadını öğrendi.

* 21 yıl boyunca sadece sebze ve salatayla beslendim.

* Kilo almak en büyük kabusum...

* Böbrek hastaları için sağlıklı beslenmeye yönelik bir kitap yazdım.

* Sağlıklı yaşamanın nasıl bir şey olduğunu, ikinci hayatımda anladım.

Leyla Akçağlılar, Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve çikolata markası Butterfly'ın sahiplerinden biri. Yani çok yoğun bir işkadını... Üç yıl önce hayatı bir anda değişti. Böbrek yetmezliği teşhisiyle diyalize bağlı yaşamaya başladı. Ülkelerarası iş temposunda, onun için her gece 12 saat diyalize bağlanmak ve sabaha kadar makineyle yaşamak kabullenilemez bir durumdu. Her gece evinde olsun, iş toplantıları için gittiği şehirlerin otellerinde olsun, diyaliz makinesini yanından hiç ayırmadı. Bu süre içerisinde hep konuştuk. Kendisini çok iyi anlıyordum çünkü bundan 5 yıl önce aynı şeyleri ben de yaşamıştım.